NOVA KRAĐA U HNL-U Ugledni sudac: /

'Za Dinamo je dosuđen penal kojeg nije bilo!'

Image

Još uvijek se raspravlja o kontroverznom jedanaestercu koji je viđen u srazu 22. kola HNL-a između Zagreba i Dinama (1:2), a o tome je bilo riječi i u HTV-ovoj emisiji "Stadion".

16.2.2016.
8:52
VOYO logo

Naime, u 66. minuti susreta Pjaca je odlično prošao po lijevoj strani, dao do Šovšića koji se okrenuo u kaznenom prostoru i pao nakon jednog duela, nakon kojeg bi većina sudaca, ne i Dalibor Mlakar, pustili igru. Mlakar je pokazao na bijelu točku. Bivši nogometni sudac Mateo Beusan prokomentirao je spornu situaciju kada je označen prekršaj Zagrebovog braniča Matića na Šovšiću, koji je ove sezone stigao upravo iz Zagreba.

Image

'Nema govora o saplitanju. Igrač Zagreba je prvi postavio svoju nogu ispred lopte'

"Nema govora o saplitanju. Igrač Zagreba je prvi postavio svoju nogu ispred lopte, njegova lijeva noga je ispred lopte, nakon toga igrač Dinama pokušava doći do lopte i sapliće o suparnikovu nogu, tako da nema govora o kaznenom udarcu. Na prošlom seminaru UEFA-e Pierluigi Colina je apostrofirao građenje lopte oko igrajućeg prostora, ali ovdje je Mlakar krivo primjenio to uputstvo. A ako ćemo ovakve kontakte suditi kao kazneni udarac, na ovoj utakmici ih je bilo 50-ak, nije bilo dosljednosti kod suđenja", dao je do znanja Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složio se s njim i trener Elvis Scorija:

"Imam isto mišljenje. Stoper Zagreba je prvi došao do pozicije. Igrač Dinama je bio sapleten, Šovšić nije glumio, ali nije bilo jedanaesterca. Nije bila laka situacija za dosuditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video sažetak utakmice Zagreba i Dinama u kojem se jasno vidi i sporna situacija možete pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo