VELIKI USPJEH / Oglasila se i Torcida: 'Nismo ga dali mafiji, nismo pristali na šporku igru jednog kluba'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk se na svojim društvenim mrežama pohvalio velikim i sjajnim uspjehom

28.9.2023.
23:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk se na svojim društvenim mrežama pohvalio velikim i sjajnim uspjehom - prvi put u povijesti prošli su nevjerojatnu brojku od 100 tisuća članova te se tako približili godišnjem cilju od 112 tisuća članova kako bi proslavili 112 godina postojanja kluba.

Image
OGLASIO SE I HAJDUK /

'Sto tisuća članova čast je i privilegija kakvu rijetki imaju, a i obaveza svima da budemo dostojni imena'

Image
OGLASIO SE I HAJDUK /

'Sto tisuća članova čast je i privilegija kakvu rijetki imaju, a i obaveza svima da budemo dostojni imena'

Povodom sjajnog uspjeha oglasila se i Torcida, navijačka skupina Hajduka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napunit će se uskoro punih 14 godina od kad je donesena bolna odluka da će na derbiju protiv Dinama Hajduk igrati pred praznim Sjeverom. Nec sine te nec tecum vivere posum (Ne mogu ostati s tobom, ali ni živjeti bez tebe), bila je poruka koja je odjeknula na sablazno praznom Poljudu.

S druge strane, oko 10 000 pripadnika Torcide i ostalih navijača okupili su se u mirnom mimohodu kroz grad. Zapalili svijeće pred svetim Dujom, a utakmicu pogledali na Starom placu.
Jasna poruka poslana je svima koji su Hajduk smatrali svojim privatnim igralištem i poligonom za političke igrokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon tog derbija, na Poljud stižu ovce, žuti se Peristil, a diljem Hrvatske i svijeta odjekuje riječ Kodeks. Slijedi ustrajna borba, poruke i prosvjedi i nepokolebljivo nepristajanje na ono što Hajduk nije i nikada ne smije biti. Ne pristajemo kad nam se nudi da izaberemo svoje ljude koji će sjesti u Nadzorni odbor. Hajduk vidimo kao demokratski i transparentan klub svojih navijača, navijača sa svih tribina, a ne samo sa Sjevera. Osnivamo Naš Hajduk i provodimo prve demokratske izbore čvrsto vjerujući da je to jedini i ispravni put. Usput se nastavlja hrvanje s politikom, podmetanjima, spinovima.

Politička nesposobnost i nebriga drže mač stečaja nad Hajdukom koji je u listopadu 2012. gotovo na samrti. Pritisnut dugovima, izmučen sustavnim uništavanjem, devastiran politikantstvom. Oni zaslužni za to spremni su ga ostaviti da umre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nismo ga dali. Nismo ga dali na kiši ispred Banovine. Nismo ga dali Gloverima ni drugim izmišljenim spasiteljima. Nismo ga dali mafiji, nismo pristali na šporku igru jednog kluba i sustava koji ga je u stopu pratio. Rekli smo 'ne' monstruoznoj hobotnici na neodigranom derbiju, stali smo joj u kontru na punoj Rivi.

Odabrali smo za tebe, Hajduče, i za nas, teži put. Onaj kojim se ne ide često, ali put koji je ispravan, pošten i častan. Odabrali smo ići putem čista srca i obraza i na tom putu ti biti štit. A taj štit danas čini 100 000 članova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je štitu danas sve što Hajduk je i što treba biti. U tome su štitu i zajebane emocije i dišpet i naša strast. U tome je štitu identitet kluba i grada.

U tome je štitu i sjećanje i zahvalnost za one koji više nisu s nama, a utkali su sebe u ovu borbu i negdje gore danas će nazdraviti, sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tome je štitu zalog za budućnost, za one koji dolaze iza nas, a koji će znati nastaviti istim žarom kao što danas znamo da nam te nitko nikada uzeti neće jer NE DAMO TE MI!".

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo