OD PREKRASNIH DO BOLNIH USPOMENA: / Dinamu na zadnjem koraku do Lige prvaka prijete dva stara poznanika

Image
Foto: AFP, CHRIS BACON

Nogometaši Dinama u srijedu navečer su doznali imena mogućih suparnika u završnom pretkolu Lige prvaka. Ždrijeb je na rasporedu u petak u podne u Nyonu.

4.8.2016.
14:24
AFP, CHRIS BACON
VOYO logo

Nakon raspleta dvoboja 3. pretkola postalo je jasno da Dinamo neće biti među nositeljima, što mu potencijalno može donijeti težeg suparnika. A kandidati su Red Bull Salzburg, Celtic, APOEL, Viktoria Plzen i Legia iz Varšave. I dok protiv potonja tri kluba Modri nisu igrali, uz prva dva ih vežu različite uspomene.

Image
SREĆA NIJE BILA NAKLONJENA MODRIMA: /

Dinamo će imati težak put do Lige prvaka, ovo su mogući suparnici

Image
SREĆA NIJE BILA NAKLONJENA MODRIMA: /

Dinamo će imati težak put do Lige prvaka, ovo su mogući suparnici

Devet primljenih golova u dvije utakmice

Salzburg je možda i najneugodniji suparnik koji prijeti Dinamu u ždrijebu, a zagrebački sastav s Austrijancima nema nimalo dobra iskustva. U ljeto 2009. Salzburg je zaustavio Jurčićev Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka: u Austriji je bilo 1-1, a tjedan dana kasnije na Maksimiru 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni to nije bio kraj. U sezoni 2014/15 ova su dva kluba bila u istoj skupini Europske lige, a Dinamo je u dvije utakmice primio čak devet golova. U Salzburgu je bilo 4-2 uz tri pogotka Alana, a u Zagrebu je Dinamo doživio još teži debakl: bilo je 1-5, a hat-trick je upisao Soriano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki i Pjaca uništavali Celtic

Sa Celticom Modri ipak imaju bolja iskustva. Mnogi i danas pamte kako je Dinamo preko škotskog velikana prije 18 godina ulovio plasman u Ligu prvaka, a zanimljivo je da je momčad i tada vodio današnji trener Zlatko Kranjčar. Izgubili su Zagrepčani u Glasgowu s 0-1, ali su u uzvratu deklasirali Celtic s 3-0 pri čemu je posebno nadahnut bio dvostruki strijelac Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći su put dinamovci protiv Celtica igrali u istoj onoj skupini Europske lige u kojoj su dvaput izgubili od Salzburga. I tada je u Glasgowu bilo 1-0 za Škote, ali je Dinamo uzvratio s 4-3 u Zagrebu, uz briljantnu partiju Marka Pjace koji je postigao tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo