PRAVI VOĐA / Novo priznanje za Modrića: Real od njega iduće sezone očekuju velike stvari, povjerili mu i novu ulogu

Image
Foto: Profimedia

Kapetan Vatrenih nedavno je produžio ugovor s Kraljevskim klubom na dodatnih godinu dana, a sada ima i veliku odgovornost na sebi

29.6.2023.
10:57
Profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometni klub Real Madrid, 14 puta prvak Europe, u srijedu je izvijestio da će u nadolazećoj sezoni branič Nacho Fernandez (33) biti prvi kapetan momčadi, a hrvatski veznjak Luka Modrić (37) njegov zamjenik.

Image
TO JE NAŠ KAPETAN /

Real Madrid je brutalno provocirao Saudijce jer je Modrić izabrao lojalnost ispred novca

Image
TO JE NAŠ KAPETAN /

Real Madrid je brutalno provocirao Saudijce jer je Modrić izabrao lojalnost ispred novca

Real Madrid je u videu objavljenom na Twitteru dodao i da će treći kapetan biti desni bek Dani Carvajal (31) a četvrti njemački veznjak Toni Kroos (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub sa Santiago Bernabea kapetane određuje temeljem staža u prvoj momčadi, a Nacho je u klubu 22 godine.

"Kapetan u Real Madridu, najzahtjevnijem klubu na svijetu, objedinjuje sve vrijednosti pa putem vrpce oko ruke služi kao primjer drugima", poručio je klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski reprezentativac Nacho je preuzeo kapetansku vrpcu od napadača Karima Benzeme koji je ovaj mjesec otišao igrati u Saudijsku Arabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njemu (Nachu) će se pridružiti Luka Modrić, prirodni lider i kapetan najbolje Hrvatske ikada (...). Karizmatičan i sposoban prenijeti entuzijazam na suigrače i publiku nosio je prvi put kapetansku vrpcu prije gotovo dvije godine", naveo je Real Madrid.

Modrić, koji je od ljeta 2012. odigrao 488 utakmica u bijelom dresu, kapetan je hrvatske reprezentacije od 2016. godine. U nekoliko navrata je bio kapetan Reala uključujući prošlu sezonu kada na travnjaku nije bilo Benzeme i Nacha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadolazećoj sezoni, u kojoj će ekipa nastojati vratiti naslov prvaka Španjolske koji je završio u rukama Barcelone, Modrić će biti kapetan na terenu svaki put kada neće igrati Nacho. Branič je lani nastupio u 44 utakmice premda nije stalni član udarne postave.

Nacho, Modrić i Kroos su ovaj mjesec produžili ugovore koji su im istjecali 30.lipnja. Sva trojica su produžila suradnju za dodatnu godinu do 30.lipnja 2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni i Carvajal su pet puta osvojili Ligu prvaka.

Nogometaši Real Madrida nalaze se na godišnjem odmoru do 10.srpnja za kada je zakazano okupljanje u klupskom centru u sjevernom predgrađu Valdebebas. Odande će otići na pripreme u SAD gdje će igrati s Milanom, Manchester Unitedom i Barcelonom od 23. do 29.srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić će se za mjesto u udarnoj postavi natjecati s veznim igračima Kroosom, Federicom Valverdeom, Danijem Ceballosom, Eduardom Camavingom, Aurelienom Tchouamenijem i novopristiglim 19-godišnjim Judeom Bellinghamom.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo