OBJAVLJENE IZNENAĐUJUĆE BROJKE: / Niti jedan europski div nije potrošio manje od Real Madrida

Image
Foto: AFP

U posljednje dvije sezone Real je potrošio samo 84 milijuna eura na pojačanja.

11.1.2018.
20:41
AFP
VOYO logo

Najtrofejniji europski nogometni klub Real Madrid godinama je glasio za najv3ećeg potrošača među velikanima. Međutim, u posljednje vrijeme to se promijenilo pogotovo s dolaskom Zinedinea Zidana na klupu. Odlučno je i prije nekoliko dana rekao da mu pojačanja u siječnju nisu potrebna pa je izgledno da će klubu ove zime uštedjeti desetine milijuna eura.

Nova politika

Ove sezone samo je 14 klubova na pojačanja potrošilo 2,4 milijarde eura, od čega su Madriđani samo 42.5 milijuna. U eri Florentina Pereza ovakvo nešto do sada se nije događalo. Nizao je on rekord za rekordom kada je na Santiago Bernabeu dovodio Luisa Figa, Zinedinea Zidanea, Davida Beckhama, Ronalda, Cristiana Ronalda ili Garetha Balea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se klub okrenuo politici jačanja momčadi mlađim i jeftinijim igračima pa su ljetos novce potrošili samo na Thea Hernandeza i Danija Ceballosa. U posljednje dvije sezone Real je potrošio samo 84 milijuna eura na pojačanja. S druge strane Barcelona je samo ove sezone potrošila 312 milijuna na Paulinha, Coutinha i Bembelea. Korak za njima drže klubovi poput Cityja, PSG-a, Chelseaja, Milana Liverpoola....

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo