Play ponuda

BEZ DLAKE NA JEZIKU / Novinar BBC-ja tražio Darija Srnu da komentira Ruse, a on je poslao zaista brutalnu poruku agresorima na Ukrajinu

Image
Foto: Profimedia

Inače, sve ligaške utakmice odigravat će se u Kijevu i zapadnim gradovima koji trenutačno nisu meta ruske agresije

23.8.2022.
15:18
Profimedia
Play ponuda

Nakon što je krajem veljače krenula žestoka ruska invazija na Ukrajinu prekinuto je prošlosezonsko ukrajinsko prvenstvo i ovog utorka opet će se zaigrati nogomet na ukrajinskom tlu, nakon 254 dana stanke.

Image
PRAVE PRIJETNJE /

Darijo Srna izgubio živce i ukazao na golemi problem izazvan ratom u Ukrajini: 'Oni ništa nisu napravili dok Rusija ubija našu djecu i građane'

Image
PRAVE PRIJETNJE /

Darijo Srna izgubio živce i ukazao na golemi problem izazvan ratom u Ukrajini: 'Oni ništa nisu napravili dok Rusija ubija našu djecu i građane'

Uoči otvaranja prvenstva ugledni BBC je popričao s legendom ukrajinskog nogometa i dugogodišnjim kapetanom hrvatske reprezentacije Darijom Srnom: "Nama je rat počeo 2014., a ne 24. veljače ove godine. Izgubili smo naš rodni grad Donjeck, izgubili smo navijače, stadion, kuće. Sve. Nakon toga smo igrali u Lavovu, Harkovu, Kijevu. Mi smo klub bez adrese", kaže Srna koji komentira Ukrajince:

"Ti ljudi zaslužuju biti sretni. Nisu loši, nisu ljubomorni, ne žele ništa što nije njihovo. Oni se samo bore za sebe, za svoju djecu i zemlju. Zato što se puno naših navijača bori za Ukrajinu, bit će jako sretni kada Šahtar postigne prvi gol.

Rusi su za mene gotovi

Našeg bivšeg reprezentativca, a svog sugovornika novinar BBC-ja zamolio je za poruke prema oba sudionika u ratu: "Ukrajincima mogu samo reći da smo svi zajedno i činimo sve da pomognemo jedni drugima. I tako mora biti do kraja. Rusi? Nemam tu što komentirati. Za mene su oni gotovi. Gotovi!"

shimmer fallback
shimmer fallback

Prvenstvo su otvorili nogometaši Šahtara remijem protiv Metalist iz Harkiva, a domaćin utakmice koja je završila bez pogodaka bio je Kijev. Inače, sve ligaške utakmice odigravat će se u Kijevu i zapadnim gradovima koji trenutačno nisu meta ruske agresije.

Isto tako, svaki stadion na kojem će se igrati utakmice mora imati u krugu manjem od 500 metara sklonište gdje bi se skrili sudionici utakmica u slučaju proglašenja zračne opasnosti tijekom samih susreta.

Play ponuda
Play ponuda