PRAVE PRIJETNJE / Darijo Srna izgubio živce i ukazao na golemi problem izazvan ratom u Ukrajini: 'Oni ništa nisu napravili dok Rusija ubija našu djecu i građane'

Image
Foto: Profimedia

Srna je jedan od najaktivnijih ambasadora Ukrajine u sportu otkako je počeo rat i sudjelovao je u brojnim humanitarnim akcijama

12.7.2022.
8:46
Profimedia
VOYO logo

Slavni ukrajinski klub Šahtar iz Donjecka odlučio je tužiti krovnu svjetsku nogometnu organizaciju FIFA-u, zbog dopuštenja da strani igrači i osoblje ukrajinskih klubova mogu raskinuti ugovor kada god žele zbog rata u toj državi.

Ukrajinci zahtijevaju da im onda FIFA nadoknadi financijsku štetu jer svaki od tih stranaca je skupo plaćen i ukrajinski mediji procjenjuju da je samo Šahtar do sada izgubio oko 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju je komentirao i sportski direktor Šahtara te bivši hrvatski reprezentativac i kapetan Darijo Srna.

"Mnogi govore da podržavaju Ukrajinu, ali to ne čine. Na primjer, FIFA ne štiti ukrajinski nogomet i njegove igrače kao UEFA. Mi tražimo neki oblik kompromisa u ovoj teškoj situaciji jer ćemo u protivnom izgubiti puno igrača besplatno, a u koje smo ulagali", rekao je Srna, koji je jedan od najaktivnijih ambasadora Ukrajine u sportu otkako je počeo rat i sudjelovao je u brojnim humanitarnim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni ubijaju našu djecu'

"Najbolji smo klub u istočnoj Europi i borit ćemo se za ugled i poštovanje koje zaslužujemo. Drugi su nam pomogli. Predsjednik UEFA-e Čeferin pomogao nam je da preživimo, ali FIFA to ne radi i ako to ne učini, ići ćemo na sud. Pokazat ćemo cijelom svijetu da smo živi i da se na terenu borimo za Ukrajinu", naglasio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mala im je utjeha možda ta da je Rusima zabranjeno nastupati u Ligi prvaka, dok će Šahtar ove sezone igrati u najelitnijem europskom natjecanju.

"Nikada ne miješam sport i politiku, ali nažalost ovaj put se slažem da ruski klubovi ne mogu igrati u europskim natjecanjima zbog trenutačne situacije. Rusija je ta koja je agresor i terorist, Rusija ubija našu djecu i naše prijatelje, ubija naše građane", zaključio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo