BIVŠI VATRENI OTVORIO DUŠU O RATU U UKRAJINI / Srna upozorio na činjenicu koju su mnogi zaboravili: 'To je otišlo u drugi plan'

Image
Foto: Profimedia

Srna i njegov klub napustili su Donjeck nakon prvog rata 2014. godine

29.4.2022.
23:15
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš Darijo Srna, bivši kapetan Vatrenih, donedavno je živio u Ukrajini, gdje je radio kao sportski direktor Šahtara, no nakon početka ruske invazije morao je napustiti zemlju te se vratio u Hrvatsku. Nekadašnji desni bek aktivno sudjeluje u pomaganju ukrajinskom narodu. A gotovo 17 tisuća Ukrajinaca dosad je stiglo u Hrvatsku.

Image
KOLIKI JE TO KRATER /

Srna objavio jezive slike iz Ukrajine. Pogledajte što su Rusi napravili od kultnog stadiona tamošnjeg prvoligaša

Image
KOLIKI JE TO KRATER /

Srna objavio jezive slike iz Ukrajine. Pogledajte što su Rusi napravili od kultnog stadiona tamošnjeg prvoligaša

''Sretnem ih i u gradu, i na aerodromu. I ne mogu vjerovati da neke ljude koje znam iz Donjecka, da sretnem na aerodromu u Splitu. Znači, možete zamisliti koliki su ti ljudi prevalili put od 2014., pobjegli iz Donjecka u Kijev, sada iz Kijeva tko zna gdje…", rekao je Srna za Novu TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak u je četvrtak na Maksimiru ugostio Dinamo iz Kijeva, a u nedjelju će na Poljudu igrati Hajduk i Šahtar.

Pomoć najbitnija

''Nisam očekivao da će ta utakmica biti u ovakvim okolnostima, mislio sam da će biti drugog tipa, ali najbitnije da možemo pomoći na bilo koji način ukrajinskoj djeci i ljudima", dodao je. Hajduk i Dalmacija ugostili su djecu iz Šahtarove akademije, koja se tamo nalaze oko mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi su im izašli u susret, od Solina, Imotskog, Omiša, Makarske, svi ih zovu na turnire. Djeca su budućnost, i Šahtara, i Hrvatske, i cijele planete. Prema tome, na njima treba graditi budućnost, oni su ti koji ne trebaju osjetiti – ako ne moraju – iskustva rata", kazao je Srna.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Osam godina rata

"Za nas iz Donjecka, iz Donbasa, rat traje već osam godina. Mi smo ostali bez svojih domova, stadiona, navijača, svog grada. Međutim, to je nekako otišlo u drugi plan, osam godina, sve dok nije došlo u Kijev. Kad je došlo u Kijev, možemo reći da je to rat koji je zahvatio cijelu Ukrajinu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mariupolj i tvornica Azov danas je neosvojiva tvrđava. Nadamo se da će tako ostati, nadamo se da će vojnici koji su unutra izdržati do kraja i da su oni ti koji će donijeti pobjedu Ukrajini, jer puno toga ovisi o Mariupolju", nastavio te se osvrnuo na mentalitet Ukrajinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni su ujedinjeni nego ikad. I puno njih koji su bili izvan države kad je počeo rat, sada su se vratili. To pokazuje koliko su jedinstveni, koliko žele pobijediti, imati svoju državu, slobodnu i neovisnu, te živjeti u miru. Nadamo se opet da će se taj rat završiti za stolom, da će se dogovoriti i da ćemo svi živjeti normalni, mirnim životom'", završio je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo