NOVI ŠOK ZA SRNU I DRUŠTVO: / Na stadionu Šahtara podmetnuta bomba?

Image
Foto: AFP

Stadion deveterostrukog ukrajinskog prvaka Šahtara evakuiran je u utorak ujutro zbog dojave da je na njemu podmetnuta bomba.

6.10.2015.
11:45
AFP
VOYO logo

Šahtar od ljeta prošle godine svoje domaće utakmice igra u 1000 kilometara udaljenom Lavovu. Kapetana Darija Srnu i društvo iz Donjecka su potjerali sukobi u istočnoj Ukrajini, tako da se na modernoj Donbass Areni, koja prima 52.000 gledatelja, već mjesecima ne igra nogomet.

Istraga u tijeku

No, vlasnik kluba Rinat Ahmetov na stadionu je smjestio svoj humanitarni centar koji pomaže Ukrajincima tijekom ratnih sukoba. Svi su djelatnici centra, međutim, u utorak morali napustiti objekt zbog dojave o podmetnutoj bombi. Prema pisanju Šahtarove internetske stranice, istraga i potraga za eventualnom bombom je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donbass Arena je otvorena u kolovozu 2009. godine, a tri godine kasnije su se na njoj igrale utakmice Europskog prvenstva. Nažalost, sreća nije dugo trajala. Danas je nogomet u Donjecku potpuno sporedna stvar, a s obzirom na separatističke težnje ruskih pobunjenika, tko zna hoće li i kada Šahtar opet zaigrati na svome čudesnom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo