IZBORI 26. VELJAČE: / Blatter pogođen lažnim novčanicama

Image
Foto: AFP

Novi predsjednički izbori u FIFA-i održat će se 26. veljače sljedeće godine.

20.7.2015.
15:48
AFP
VOYO logo

Britanski komičar Lee Nelson pojavio se na presici sa svežnjevima lažnih novčanica i napravio totalni šou bacivši papiriće na Blattera.

Blatter se nije uzbudio

Aktualni Fifin predsjednik ima "debeli obraz" i nije se nimalo smeo. Ustao se i rekao da treba sve počistiti sve. Zatim je otišao, ali se brzo vratio i objavio datum novih izbora na kojima se neće ponovno kandidirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetska nogometna organizacija duboko je uzdrmana uhićenjima i optužbama za korupciju i pranje novca, ali to nije naštetilo Seppu Blatteru koji je krajem svibnja dobio i peti mandat kao čelnik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri dana nakon što je ponovno izabran, Blatter je najavio kako će se ipak povući s predsjedničkog mjesta. No, ostat će na toj funkciji još sedam mjeseci, do novih izbora.

Mogući kandidati Platini i opet princ Ali

Uoči izbora uhićeno je 14 dužnosnika FIFA-e, no to nije zaustavlo Blatterov ponovni izbor. Zemlje članice svjetske nogometne organizacije, njih 209, ponovno će, dakle, u veljači birati novog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući kandidati su sadašnji čelnik UEFA-e Michel Platini i poraženi kandidat, jordanski princ Ali bin al-Hussein, koji je bio Švicarčev suparnik na izborima u svibnju. Blatter vodi FIFA-u od 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo