SUPERMOĆNI: / Evo zašto je Bayern strah i trepet za sve momčadi Europe

Image
Foto: AFP

Očekivanu su i rezultatski vrlo uvjerljivu jubilarnu pobjedu upisali nogometaši minhenskog Bayerna protiv Kölna u utakmici 10. kola njemačkog prvenstva.

24.10.2015.
18:14
AFP
VOYO logo

Jubilarna 1000. pobjeda

Bila je ovo 1000. pobjeda slavnog minhenskog kluba u Bundesligi, a do nje su došli u 1714. nastupu, uz dodatni omjer od 385 utakmica bez pobjednika i 329 u kojoj su morali suparniku čestitati na slavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekordni broj golova

Bayern je nakon deset kola u ligi na omjeru pogodaka 33-4. Golovi u rubrici postignuti predstavlju rekordno ostvarenje.

Arjen Robben

Arjen Robben se vratio u početnu momčad Bayerna po prvi puta nakon što je propustio šest bundesligaških ogleda. Postigao je pogodak za uvodnih 1-0 i najavu pobjede svoje momčadi, na što su se nastavili pogociArtura Vidala, Roberta Lewandoswskog i Thomasa Müllera s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Gol mu je 75. za klub, čime se izjednačio s Mariom Gomezom na devetom mjestu ljestvice klupskih strijelaca svih vremena.

Robert Lewandowski

Bio mu je ovo 40. nastup za klub u prvenstvenim utakmicama i 30. pogodak u njima. Za jednak broj golova u Borussiji iz Dortmunda, njegovom prethodnom klubu, bilo mu je potreno odigrati 67 utakmica. U posljednjih dvanaest utakmica za klub i reprezentaciju u kojima je nastupio zabio je okruglih 20 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Thomas Müller

I njegova je forma vrijedna spomena. Strijelac posljednjeg Bayernovog gola stigao je do brojke od deset pogodaka u jednako toliko posljednjih utakmica za klub.

Image
Foto: AFP
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo