NE IZGLEDA DOBRO / Nova teška ozljeda, Neymar iznesen u suzama: Propušta ostatak sezone?

Image
Foto: Profimedia

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine obilježila strašna ozljeda

18.10.2023.
8:49
Profimedia
VOYO logo

Brazil je ponovo bio blijed u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2026. održati u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Urugvaj je na prepunom Centenerio stadionu u Montevideu pobijedio Brazil sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon 22 godine.

Image
KVALIFIKACIJE ZA SP 2026. /

Messi s dva gola predvodio Argentinu, važne pobjede Venezuele i Paragvaja

Image
KVALIFIKACIJE ZA SP 2026. /

Messi s dva gola predvodio Argentinu, važne pobjede Venezuele i Paragvaja

Junak utakmice bio je napadač Liverpoola Darwin Nunez upisavši pogodak i asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Image

Posljednju pobjedu La Celeste je protiv Selecaoa ostvarila 2001. godine (1-0), a idućih 13 susreta Brazil nije izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih pola sata susreta odvijalo se daleko od golova, bez pravih udaraca prema vratima i prilika. Domaćin je tada praktički iz prve prave prilike poveo u 42. minuti. Maximiliano Araujo je prošao po lijevoj strani, uputio loptu u kazneni prostora, a Darwin Nunez glavom pogodio za 1-0. Gol se provjeravao zbog mogućeg zaleđa, no sudac Alexis Herrera je ipak pokazao na centar.

Novi problemi za Brazil stigli su svega nekoliko trenutaka nakon što su krenuli s centra. Nakon duela s Nicolasom de la Cruzom, ozlijedio se Neymar. Brazilski majstor koji je ovoga ljeta preselio u saudijski Al Hilal, ozlijedio je koljeno i na nosilima i u suzama je iznesen s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Brazil je pritiskao i napadao, ali bez konkretne završnice. "Točku na i" sjajne predstave domaćin je stavio u 77. minuti kada je Nunez asistirao, a De la Cruz pogodio za 2-0. Brazil je na koncu završio susret bez upućenog udarca u okvir gola.

Neymaru gotova sezona?

Neymar se navodno teško ozlijedio, prva izvješća stručnjaka govore kako je vidljivo da je pretrpio zakretanje koljena i pomak tibije. No sumnja se i na tešku ozljedu križnih ligamenata koljena lijeve noge i meniskusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo vjerojatno će morati na operaciju, a slično kao i kod Ivana Perišića, oporavak će trajati šest do devet mjeseci, što gotovo sigurno znači da zvijezda Brazila propušta Copa Americu te moguće i zadnju priliku da osvoji veliki trofej s reprezentacijom. Tada će imati 32 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ovo ljeto Neymar je PSG zamijenio Al-Hilalom te potpisao ugovor kojim zarađuje oko 100 milijuna eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo