NOVA SKANDALOZNA GREŠKA SUDACA U HNL-u: / Onemogućili Hajdukovcu nastup

Image

U zapisniku utakmice Rijeke i Hajduka stoji kako je branič splitske momčadi Maxim Biljij u 41. minuti dobio žuti karton, a to ga automatski eliminira za susret u utorak protiv Osijeka.

28.2.2016.
16:28
VOYO logo

Naime, u 41. minuti dotične utakmice Jefferson je dobio žuti karton zbog starta s leđa na Rijekinom Mariju Gavranoviću, a sudac Batinić je u zapisnik krivo unio kako je opomenut Biljij.

Uvažena žalba

U Hajduku su primijetili tu sudačku pogrešku i uputili službeni zahtjev za poništavanje žutog kartona Biljiju. o tom će zahtjevu odlučivati discciplinski sudac Brezni koji bi trebao uvažiti prigovor Splićana pa će 25-godišnji ukrajinski branič moći zaigrati protiv Osijeka u sljedećem kolu HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj je utakmici Rijeka pobijedila Hajduk s 1-0.

Iz HNS-a se ispričali

U međuvremenu, na stranici Hajduka su objavili da je uvažen njihov zahtjev. Priopćenje splitskog kluba prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksim Bilyi ima pravo nastupa na utakmici 25. kola MAXtv Prve lige u kojoj Hajduk u utorak 1. ožujka s početkom u 19 sati igra protiv Osijeka na Poljudu, iako je na službenim stranicama prvahnl.hr objavljeno da Bilyiima akumulirana tri žuta kartona te bi prema tome morao pauzirati sljedeću utakmicu.

Ali radilo se samo o pogrešci jer je u zapisniku sa utakmice Rijeka - Hajduk (1:0) odigranoj u subotu na Rujevici greškom upisano da je žuti karton u 41. minuti utakmice dobio Bilyi, a ne Jefferson kao što je to pokazao sudacBatinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greška je primijećena te je na intervenciju Hajdukova team-menagera Krešimira Mikulandre ispravljena, a u nedjelju popodne je uz ispriku iz vodstva MAXtv Prve lige u Hajduk stigla i potvrda da se radilo o "nenamjernoj tehničkoj pogrešci" koja je ispravljena.

U svakom slučaju, jeffersonu je ovo drugi žuti. Bilyi također ima dva akumulirana žuta kartona, a obojica mogu igrati protiv Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo