NOGOMETU PRIJETI NOVA AFERA: / Žele izbaciti Hrvatsku u kvalifikacijama, a onda bojkotirati Svjetsko prvenstvo

Image

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji mogao bi pogoditi skandal kakav se ne pamti. Ukrajinci, naime, razmatraju mogućnost bojkota SP-a, dakako ako se plasiraju na njega.

28.6.2017.
14:09
VOYO logo

Ukrajina je u kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom. Za našom reprezentacijom koja je na vrhu ljestvice zaostaje samo dva boda, a ugostit će je u listopadu u zasad još neimenovanom gradu. Ukrajincima je, navodno, silno stalo da se plasiraju na SP kako bi demonstrativno mogli otkazati nastup i tako poslati poruku Rusiji i svijetu. Posljedica je to napetih odnosa između dviju država, odnosno rata koji vode u dijelu Ukrajine i ruske aneksije poluotoka Krima.

Image
PROCURILI NOVI DOKAZI KORUPCIJE: /

Milijuni na računu desetogodišnje djevojčice i privatni avion za zabavu u Riju

Image
PROCURILI NOVI DOKAZI KORUPCIJE: /

Milijuni na računu desetogodišnje djevojčice i privatni avion za zabavu u Riju

Strah od sankcija FIFA-e

"Ukrajina želi odbiti nastup na SP-u. Vladajući žele da reprezentacija prođe kvalifikacijsku skupinu kako bi mogla demonstrativno bojkotirati natjecanje. Ukrajina očekuje i od drugih zemalja da će slijediti njezin primjer. Ideja ima podršku u vladi iako se u Ukrajinskom nogometnom savezu (FFU) boje sankcija FIFA-e zbog čega odluka još uvijek nije donesena", rekao je neimenovani visoki dužnosnik FFU-a za ruski dnevnik Izvestia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednik FFU-a Igor Kočetov izbjegao je izravan odgovor na pitanje o bojkotu.

"Danas je zadatak naše nacionalne momčadi prolazak kvalifikacijske skupine. Najprije trebamo ostvariti taj cilj, a onda ćemo razgovarati o ostalim planovima", poručio je Kočetov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Situacija je ozbiljna'

Član Izvršnog odbora FFU-a Artem Franks priznao je, ipak, da postoji mogućnost bojkota.

"Situacija je dovoljno ozbiljna. Glavni su problem loši odnosi između Rusije i Ukrajine, a posljedično je tu i pitanje sigurnosti. Postoje argumenti i u korist nastupa Ukrajine na Svjetskom prvenstvu. Na primjer, ako se plasiramo, ukrajinska himna će svirati na ruskim stadionima. No, tim pitanjima ćemo se baviti tek ako bude potrebe", istaknuo je Franks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo