NOGOMETNI SVIJET ZAVIJEN U CRNO: / Preminuo je Phil Masinga, jedan od članova sjajne Leedsove generacije

Image
Foto: AFP

Bio je neko vrijeme u bolnici, a danas je objavljeno da je izgubio bitku

13.1.2019.
11:28
AFP
VOYO logo

Južna Afrika danas oplakuje jednog od svojih najboljih nogometaša svih vremena Phila Masingu. Danas je objavljeno da je Masinga preminuo u 49. godini života što je uzdrmalo javnost u njegovoj rodnoj zemlji.

On je bio jedan od najboljih igrača Južne Afrike s kojom je igrao na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Masinga je najbolje dane karijere proveo u Leeds Unitedu, a kasnije je još igrao za Bari i Salernitanu. U dresu Južne Afrike odigrao je 58 utakmica i postigao 18 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznat uzrok smrti

Bio u bolnici već mjesec dana zbog zdravstvenih problema te još uvijek nije poznat uzrok njegove smrti. Također, proteklih godina imao je ogromnih financijskih problema zbog kojig je zapao u dugove, a spominje se i da je imao problema s depresijom.

Za Bafana Bafanu odigrao je 58 utakmica i zabio 18 golova između 1992. i 2001. godine. Igrao je u napadu, a klupsku karijeru počeo je u Jomo Cosmosu 1990. godine. Igrao je još za Mamoledi Sundowns, Leeds, St. Gallen, Salernitanu, Bari i Al-Wahdu, gdje je završio karijeru 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo