NOGOMETNI FAN RAZOTKRIO VELIKANE: / Njegova objava širi se društvenim mrežama; 'To je zločin protiv nogometa'

Image
Foto: AFP

Ne prestaju reakcije nakon odluke bogataša o pokretanju Superlige

19.4.2021.
13:11
AFP
VOYO logo

Vijest o osnivanju nogometne Superlige u kojoj bi igrali najbolji i najbogatiji europski klubovi izazvala je pravu buru u nogometnoj zajednici, a i šire.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali PSG, Bayern i Borussiju Dortmund da im se priključe, ali ta tri kluba su ih odbili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštre reakcije

UEFA je oštro reagirala na vijest o pokretanju Superlige, te je u suradnji s engleskim, španjolskim i talijanskim nogometnim savezom uputila oštro priopćenje u kojima je zaprijetila drastičnim kaznama. UEFA je zaprijetila odmetnutim velikanima da će ih izbaciti iz domaćih i ostalih europskih natjecanja ako pokrenu svoju ligu, a njihovim bi se igračima mogla uskratiti prilika da igraju za svoje reprezentacije.

Najtrofejniji britanski nogometni trener AlexFerguson (79) kritizirao je ideju o Superligi, kazavši da je to korak unatrag od 70 godina kada je u pitanju europski klupski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I britanski premijer BorisJohnson osudio je klubove koji su osnovali Superligu, kazavši da je to vrlo štetno za nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Europskih nogometnih klubova (ECA) održala je hitan sastanak u nedjelju kojemu je predsjedavao izvršni direktor Ajaxa i bivši golman Edwin van der Sar, objavio je BBC. ECA je na sastanak pozvala i klubove koji osnivaju Superligu, ali nitko se nije odazvao. U priopćenju ECA ističe da se oštro protivi Superligi, koje bi trebalo biti natjecanje zatvorenog tipa, samo za odabrane.

Napao Liverpool

Veznjak PSG-a AnderHerrera otvoreno je osudio osnivanje Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaljubio sam se u nogomet koji pripada navijačima, sa snom da vidim momčad koju volim kako se bori protiv najvećih. Ako se pokrene ova Superliga, ti snovi su gotovi, navijači klubova koji nisu velikani neće više moći maštati o pobjedama protiv najvećih na svijetu. Volim nogomet i ne mogu više šutjeti. Vjerujem u poboljšanu verziju Lige prvaka, a ne u natjecanje koje stvaraju bogati krađom onog što su ljudi stvorili - najljepšeg sporta na svijetu", poručio je.

Njemačka legenda RudiVöller također je osudio pozer 12 klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zločin protiv nogometa. Za klub čiji navijači pjevaju 'You'll never walk alone' to je sramota", poručio je.

A jedan fan je objavom na Twiteru 'zapalio društvene mreže'. Naime, napisaoje kako s u tzadnje vrijeme stoje klubovi koji čine okosnicu ove Superlige. Milan je zadnji put bio prvak 2011., Inter 2010., Juventus je trenutačno 4. u Serie A, Atletico je bio prvak 2014., Arsenal 2004., Chelseaje 5. u Premier ligi, Manchester United od 2013. nije bio prvak. Tottenham tu stoji najlošije jer su trenutačno sedmi i ne znaju za trofej od 1991. kada su osvjili FA kup. Prvaci bu bili dva puta, 1951. i 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo