KONKURENCIJA ZLATNOJ LOPTI

NOGOMET JE DOBIO THE BEST: Zvonimir Boban predstavio projekt na kojem je radio posljednjih tjedana

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban, danas zamjenik glavnog tajnika Međunarodne nogometne federacije (FIFA), predstavio je nagradu The Best koju će FIFA od ove godine dodjeljivati najboljem igraču svijeta.

Poznato je da su FIFA i France Football od 2010. zajednički organizirali i dodjeljivali uglednu Zlatnu loptu, ali ove je godine došlo do raskola. France Football je ponovno samostalno preuzeo prestižnu nagradu u kojoj o najboljem odlučuju novinari iz cijelog svijeta, a za koju je nedavno nominiran i naš Luka Modrić. Boban je, pak, dobio zadatak ustrojiti konkurenciji Zlatnoj lopti u ime FIFA-e, a rezultat toga je nagrada The Best.

VELIKO PRIZNANJE ZA ČAROBNJAKA: Čudesni Luka Modrić ušao među 30 najboljih nogometaša svijeta!

‘U mojim danima je bilo boljih’

“Svaki nogometaš sanja da bude najbolji. Mislim da se ništa ne može mjeriti s usponom na pozornicu i primanjem takve nagrade. Ja nikada nisam imao takvu čast. U mojim danima bilo je igrača koji su bili očigledno bolji od mene”, rekao je Boban prilikom predstavljanja novog priznanja.

Inauguralna svečanost dodjele nagrade The Best bit će održana 9. siječnja u Zürichu. Pravo glasa imat će izbornici i kapetani svih reprezentacija, skupina odabranih novinara, ali i navijači.

‘Najbolja nagrada koja postoji’

“Ovo je najbolja nagrada koja postoji, u to nema sumnje. Jedinstvena je i globalna, pokriva cijeli planet. A ono što je čini još boljom je činjenica da su u izbor uključeni izbornici i kapetani, ljudi koji stvarno imaju znanje. Novinari su drugi važan dio igre jer analiziraju svaki detalj iz svih mogućih kuteva da bi izabrali najboljeg. Navijači su također lijepi dio igre. Sjajno je što smo uključili sve četiri sastavnice u The Best“, dodao je Boban.

Osim nagrada za najbolju nogometašicu i nogometaša, u Zürichu će biti dodjeljena i priznanja za fair-play, najljepši gol te najemotivniji navijački trenutak godine.

 

Povratak na Net.hr