NJEGA NA IZBORNIKOVOM POPISU NITKO NIJE OČEKIVAO: / Relativno nepoznati Varaždinac bratić je Marka Roga; 'Jedva čekam da zaigramo zajedno'

Image
Foto: PIXSELL/Profimedia/Instagram

'Nadao sam se ovom pozivu i jako sam pozitivan što se toga tiče. Nisam bio euforičan, ali sretan sam jer se moj trud i rad isplatio'

21.5.2019.
10:22
PIXSELL/Profimedia/Instagram
VOYO logo

Izbornik aktualnih svjetskih viceprvaka svijeta Zlatko Dalić u ponedjeljak je u Hiltonu objavio popis igrača za nadolazeći eurokvalifikacijski susret protiv Walesa 8. lipnja u Osijeku, te prijateljski protiv Tunisa 11. lipnja u Varaždinu. Na njemu se, zbog situacije s ozljedama i formom igrača koje su oslabile obranu, našlo i ime lijevog beka Darija Melnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučio priliku dati relativno nepoznatom Varaždincu

Izbornik je odlučio priliku dati relativno nepoznatom Varaždincu, trenutačno članu turskog Rizespora za koji nastupa od kraja siječnja, čija je impresiva njegova ofenzivna učinkovitost. U 18 nastupa, naime, zabio je četiri pogotka uz tri asistencije. S predzadnjeg, 17. mjesta, Rizespor je stigao do respektabilnog devetog mjesta turske lige sa 8 pobjeda, 5 remija i 3 poraza s Melnjakom na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da je Melnjak u turski klub, prema Transfermarktu, prešao za skromnu svotu od 54 tisuće eura. U klub je stigao iz slovenskih Domžala do kojih je došao preko brda i dolina Belgije i Azerbajdžana. Od hrvatskih klubova najviše je vremena proveo u Slaven Belupu gdje je odigrao 59 utakmica u trima sezonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadao sam se ovom pozivu i jako sam pozitivan što se toga tiče. Nisam bio euforičan, ali sretan sam jer se moj trud i rad isplatio. Saznao sam za poziv malo prije ostalih, ali nisam javio nikome kod kuće, Želio sam da sami saznaju", objasnio je novi hrvatski reprezentativac Dario Melnjak, prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darijeva mama ništa nije znala

Ništa nije znala ni Darijeva mama koja je za sinov poziv u reprezentaciju saznala od poslodavca.

"Došao sam do nje i rekao joj da mora počastiti. Ona me začuđeno pogledala i pitala o čemu pričam pa sam joj odgovorio da je njezin 'mali' pozvan u reprezentaciju. Tada su je obuzele emocije kao što bi i svaku majku", rekao je vlasnik tvrtke Fotex, Bojan Fošnar, za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije 11 sati i objave reprezentativnog popisa, Dariju su počele stizati poruke, Na neke je odgovorio, dok na većinu jednostavno nije stigao. Bilo je tu i masu poziva i poruka podrške...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vidiš da su ljudi toliko sretni zbog tebe to puno znači. Svi su mi oni velika podrška i veliko hvala onima kojima nisam stigao odmah odgovoriti", rekao je Melnjak koji će na okupljanju biti s bratićem Markom Rogom (23) s kojim je i počeo igrati nogomet u tadašnjoj školi nogometa Fotex Nedeljanec.

Bratić Marka Roga

"Čuli smo se ovih dana, ali i odmah poslije objave. Presretan je kao i ja i jedva čekam da zaigramo zajedno. Nekad je to bilo pred kućom, a sutra u reprezentaciji. Puno mi znači što ću prisustvovati samom okupljanju, a kamoli zaigrati u dresu reprezentacije. Nisam razmišljao o startu u početnoj jedanaestorki jer je već ovo velika stvar. Ali ja ću na treninzima dati sve od sebe kao što sam to činio svugdje gdje sam bio", rekao je sretno Dario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NOVI VATRENI U TEŠKOJ NEVJERICI: /

Oglasio se po prvi put otkako je dobio poziv u izabranu vrstu

Image
NOVI VATRENI U TEŠKOJ NEVJERICI: /

Oglasio se po prvi put otkako je dobio poziv u izabranu vrstu

Inače, Zlatko Dalić u ponedjeljak nam je objasnio zašto je pozvao Melnjaka. Prvo na presici riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Melnjak je jedini igrač koji ovih šest mjeseci igra standardno'

"Melnjak je jedini igrač koji ovih šest mjeseci igra standardno, igra dobro, pričali smo s ljudima u Turskoj i želimo ga vidjeti. Benković se također oporavio, igrao je dobro i mislim da nam mogu pomoći. Nismo te igrače zvali napamet, nego smo ih skautirali i gledali i vjerujem da nismo pogriješili”.

A nakon toga i u kratkom druženju s novinarima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Melnjak je trenutačno jedini koji igra. Razgovarali smo s Tomasom i Mrmićem, pitali ih o njemu, pratili ga, tako da ćemo vidjeti. Imamo problema što se tiče obrane”, istaknuo je Dalić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo