NIZOZEMSKA IMA NOVOG IZBORNIKA: / Legenda sjela na klupu i sad mora Oranje vratiti na pobjedničke staze

Image
Foto: AFP

Koeman je potpisao ugovor do srpnja 2022. godine.

6.2.2018.
17:47
AFP
VOYO logo

Nizozemski nogometni stručnjak Ronald Koeman (54) izabran je za novog izbornika nizozemske reprezentacije. Koeman je potpisao ugovor do srpnja 2022. godine postavši već šesti izbornik 'oranja' u posljednjih osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RONALD KOEMAN NOVI IZBORNIK ORANJA: Bivši trener Nikole Vlašića tema je pisanja nizozemskih medija

Posljednji je reprezentaciju vodio Dick Advocaat koji je sredinom prošle godine naslijedio Dannyja Blinda, no nije uspio odvesti Nizozemsku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je na posljednja dva svjetska prvenstva osvojila treće (2014) i drugo mjesto (2010), ali je u kvalifikacijama za Rusiju u skupini završila na trećem mjestu, iza Francuske i Švedske.

Koeman je bio bez posla od listopada prošle godine kada je dobio otkaz u Evertonu. Tijekom karijere je vodi i nizozemske velikane Ajax, Feyenoord i PSV, portugalsku Benficu, španjolsku Valenciju, te premierligaša Southampton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je već radio u reprezentaciji, kao asistent Guusa Hiddinka na svjetskom prvenstvu 1998. godine, neposredno nakon što je okončao bogatu igračku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica i postigao 14 golova, a u dresu 'oranja' osvojio je europsku krunu 1988. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostao je upamćen i po pogotku iz slobodnog udarca u 112. minuti utakmice koji je Barceloni donio prvi trofej u Kupu prvaka u produžetku finala protiv Sampdorije 1992. godine. Bilo je to zadnje finale starog formata "Kup prvaka", a od iduće sezone je startala Liga prvaka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo