NITKO KAO LEO: / Ovaj podatak pokazuje zašto je Messi igrač za velike utakmice

Image

Barcelona je u 2015. osvojila pet trofeja čime je ponovila uspjeh od prije četiri godine kada je s Pepom Guardiolom na klupi osvojila sve osim Kupa kralja.

23.12.2015.
6:45
VOYO logo

Pod LuisomEnriqueom pak nisu osvojili samo španjolski Superkup. Katalonski klub postao je u nedjelju, inače, prvi koji je osvojio Svjetsko klupsko prvensvo tri puta.

Prvaci Španjolske

Prvi od Barceloninih trofeja u 2015. bio je naslov španjolskih prvaka, a do njega su došli golom LionelaMessija protiv Atletico Madrida na stadionu Vicente Calderon. Malo zatim osvojili su i Kup kralja. U finalu na Camp Nou s 3:1 bili su bolji od Athletic Bilbaa. Messi je opet bio zvijezda utakmice, a posebno je u pamćenju ostao njegov gol nakon slaloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvaci Europe

Naslov europskih prvaka stigao je pobjedom nad Juventusom u Berlinu. Ivan Rakitić, Neymar i Suarez donijeli su im pobjedu i drugu trostruku krunu, čime su postali prvi klub kojem je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski Superkup osvojili su pobjedom nad Sevillom u Tbilisiju. Utakmicu je u produžetku odlučio Pedro. Jedin trofej koji nisu uspjeli osvojiti je španjolski Superkup. Athletic Bilbao došao je u prvoj utakmici do prilično šokantnih 4:0, da bi u uzvratu bilo 1:1. Posljednji od trofeja stigao je u nedjelju nakon pobjede nad River Plateom 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su za ovako uspješnu sezonu zaslužni svi nogometaši, ipak se ime LionelaMessija posebno ističe. Koliko je Argentinac utjecao na Barcelonino osvajanje trofeja u zadnjih desetak godina govori činjenica da je u 28 finala zabio 24 gola, čime je dokazao da je igrač za velike utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo