NISTE NITI SVJESNI KAKVU IGRAČINU IMAMO U HNL-U: / Ubojiti golgeter i glavni bombarder lige smjestio se odmah iza Messija

Image

Messi je postigao 23 gola kojima je dodao i deset asistencija, ali odmah iza njega našao se Osijekov golgeter

22.3.2021.
21:43
VOYO logo

Napadač Osijeka, Argentinski nogometaš, Ramon Mierez, ove sezone dominira na hrvatskim nogometnim travnjacima. Prvi je strijelac lige, ali njegov učinak u HNL-u je impresivan čak i kada se gledaju europski pa i svjetski okviri.

Zanimljivo, Mierez je trenutno drugi najefikasniji argentinski nogometaš u Europi, a smjestio se odmah iza najvećeg nogometaša današnjice, Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je postigao 23 gola kojima je dodao i deset asistencija, ali odmah iza njega našao se Osijekov golgeter. U 22 utakmice Prve HNL, Mierez je zabio 18 golova i upisao dvije asistencije i trenutno je vodeći strijelac lige.

Image
Image

Ostavio zvijezde iza sebe

No, interesantno je vidjeti i koja je to velika i slavna argentinska imena glavni adut Nenada Bjelice ostavio za sobom. Iza Miereza se tako našao i Lautaro Martinez, napadač Intera vrijedan 70 milijuna eura. Martinez je trenutno na 14 golova i osam asistencija. Zatim je tu 20 milijuna eura vrijedni napadač Bayera iz Leverkusena, Lucas Alario koji je na skromnih devet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo svakako spomenuti i Kuna Aguera te Paula Dybalu. Obojica imaju ove sezone velikih problema s povredama, pa je tako napadač Cityja na 14 golova, dok je Juventusov ofenzivac na samo tri gola i dvije asistencije.

Ako bi se gledao cijeli svijet, iza Messija bi se ugurao Ramiro Rocca iz gvatemalskog Muncipala, ali njihova je sezona završena i ostao je na 22 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo još na kraju kako je Mierez, tehnički, još uvijek igrač Alavesa na posudbi, ali Osijek ga na kraju može otkupiti za 2.5 milijuna eura. Odšeta nije mala, ali u Mierezovu slučaju vjerujemo da bi se isplatio svaki cent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo