Budućnost Hrvatske / Nikola Vlašić u klubu igra više od Modrića i Rakitića: 'Nije mi problem čekati priliku u reprezentaciji'

Minute znače poziv u reprezentaciju - osjećaj je to koji se ne može ni s čim usporediti

19.3.2019.
21:30
VOYO logo

Je li Nikola Vlašić rješenje za Dalićeve brige na krilu? Vjerovali ili ne, Vlašić je najstandardniji igrač Vatrenih po klupskoj statistici. Više je puta od Modrića bio u prvih 11; ima i više upisanih minuta od nezamjenjivog Rakitića. Ipak, za RTL poručuje - 'Nije mi problem čekati.'

Ako negdje u reprezentaciji nema zime za izbornika Dalića, onda je to kod - Nikole Vlašića. U moskovskom CSKA-u Vlašić je toliko zacementirao svoju poziciju u prvih 11 da danas ni ne gleda je li njegov broj na malom semaforu za zamjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je na okupljanje došao s impresivnim brojkama. Vlašić je u CSKA-u upIsao 23 nastupa, 17 u ligi i 6 u Ligi prvaka. Četiri puta je tresao mrežu u ruskom prvenstvu i jednom manje u Europi. Tome dodao po dvije asistencije u oba natjecanja. Od svih reprezentativaca jedini je uvijek bio u početnoj postavi i iskoristio je gotovo cijelu minutažu. Kada igra, sudjeluje u 30% svih akcija za gol. Svoju će priliku u reprezentaciji strpljivo čekati.

"Ima dosta ozljeda, ali okosnica ekipe je tu. Mislim da smo kvalitetniji protivnici i možemo njih pobjedit, ali moramo ući u utakmicu maksimalno i pokazat tko je bolji na terenu. A sigurno da ću igrati što god izbornik traži od mene, ali uvijek se znaju igrači najbolje pozicije. Minutaži se nadam, ali da ću sada počet u prvih 11 ipak nisam", rekao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali kada je Rebić još u fazi vraćanja u formu, a Pjaca se opet ozlijedio, ne bi bilo čudno da se Vlašić iz sredine preseli na krilo.

"Pa solidno se snalazim, nisam na svojem najboljem nivou na toj poziciji, ali mogu to odraditi na jednom dobro nivou, a što se tiče Pjace, stvarno mi je bilo jako teško. Tu smo mi svi na raspolaganju izborniku da on odluči što i kako", kaže Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok će Dalić još ubacivati Vlašića po potrebi, u reprezentaciji do 21 godine Nikola je lider dream teama malih Vatrenih koji će na ljeto prvi put nakon 15 godina igrati Euro. I apetiti su veliki.

"Stvarno svi jedva čekamo te utakmice. Dobili smo jako tešku grupu, ali mislim da možemo svakog pobijediti kada smo na svojem pravom nivou ciljamo na to da odemo na Olimpijske igre. To znači moramo ući u polufinale, biti među prve četiri ekipe. Mislim da bi to bio jako velik uspjeh", rekao je Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola će do Eura svoju formu brusiti u CSKA-u. Posudba iz Evertona istječe na ljeto, a Vlašić ne krije da bi volio ostati u Moskvi. Naravno, minute znače poziv u reprezentaciju - osjećaj je to koji se ne može ni s čim usporediti.

"Ja sam cijelo svjetsko prvenstvo pratio, tada sam imao slobodno u Splitu i to mi je najbolje ljeto u životu. Ono, znaš, čekaš utakmice, pa pobjede, pa ta atmosfera i te neke emocije reprezentacije. I sad kad si dio toga nisi toliko svjestan i onda idem iz kluba i onda mi kažu ovi momci iz kluba, jao, čovjeće, u reprezentaciji si koja je bila druga na svijetu. Onda ja ono, stvarno? Teško mi je još to shvatiti, ali stvarno sam jako ponosan", kaže Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakva će tek biti reakcija kada Vlašić krene od prve minute? Po svemu što pokazuje na terenu, na to još neće dugo čekati.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo