Ispisao je povijest hrvatskog nogometa, pa ispalio: 'Žurim, vidimo se'

Hajduk je u 2. pretkolu Europske lige slavio na gostovanju protiv Dundalka sa 2:0. Bila je to jedna teška utakmica za Bijele, ali napokon i dobra predstava u Europi. Posebno je za oko zapeo mladi Nikola Vlašić, koji je kao najmlađi debitant Splićana u Europi postao i najmlađi strijelac.

“Vrlo sam zadovoljan, dobar rezultat za nas. Mislim da je Dundalk odigrao dobru partiju, snažni su, mogu biti nezgodni, igraju nogomet kakav nam je nepoznanica… Ali smo im mi dobro parirali. Ne da su dobri u duelu, nego vrlo dobri! Da, iskoristili smo svoje šanse”, rekao je trener Hajduka Igor Tudor nakon utakmice.

Veliki problem Hajduku predstavio je i sami teren. Umjetna trava i male dimenzije terena nešto je na što Bijeli nisi navikli.

“Neobična utakmica za nas. Umjetna trava, dimenzije terena dosta manje, vrsta njihova nogometa koja se temelji samo na snazi i duelu i dugim loptama, sve je to napravilo da je Dundalk bio bolji nego rezultat govori, ali s druge strane mi smo imali još šansi… Naša je kvaliteta presudila, bolji smo od njih i uvjeren sam da će u Splitu biti još bolja naša predstava! Ovdje je bilo teško igrati.”

Prvo ime utakmice na kraju je bio Nikola Vlašić, iznenađenje u sastavu Splićana koje je na kraju postalo najmlađi strijelac-debitant Hajduka u nekoj europskoj utakmici.

“Drago mi je zbog njegova gola. Bit će prilike za sve, svaka četiri dana se igra i svatko može i sačuvati status ili se nametnuti”, rekao je Tudor, a potom je progovorio i Vlašić.

“Ostvarenje moga sna, drago mi je. Sretan sam, žurim u autobus, vidimo se na aerodromu” rekao je 16-godišnji brat Blanke Vlašić i odjurio s ostatkom momčadi, javlja Slobodna Dalmacija.

Povratak na Net.hr