NIKOLA KALINIĆ POTJERAN IZ REPREZENTACIJE: / Iz kampa je otišao jutros, otkriven razlog zbog kojeg ga je Dalić vratio kući

Image
Foto: PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić potjerao je Nikolu Kalinića

18.6.2018.
10:38
PIXSELL
VOYO logo

Napadač hrvatske reprezentacije Nikola Kalinić napustio je kamp reprezentacije u jutarnjim satima ponedjeljka, javljaju Sportske novosti te je za njega Svjetsko prvenstvo završeno.

Napadač Milana kamp je bio prisiljen napustiti odlukom izbornika Zlatka Dalića koji je ovim potezom zaštitio svoj autoritet i atmosferu u krugu izabrane vrste nakon što je, neslužbeno saznaje isti izvor, Kalinić narušio disciplinu u momčadi i pravila ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leđa ili klupa?

Do potresa koji je uzdrmao reprezentaciju došlo je nakon 2-0 pobjede protiv Nigerije u uvodnoj utakmici Vatrenih na Mundijalu u Rusiji. Prema navodima spomenutog izvora, Kalinić nije ušao u igru tijekom susreta protiv afričke reprezentacije premda je Dalić baš njega označio kao zamjenu. Milanov napadač odgovorio je da to ne može učiniti zbog boli u leđima, a isto je, dodaje se, Kalinić Daliću odgovorio i kada ga je ovaj želio s klupe usmjeriti na travnjak u pripremnom ogledu protiv Brazila u Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rusiji je, tijekom utakmice, Dalić Kalinićevu odluku prihvatio mirno, no čini se da je drugačije bilo nakon same utakmice. Premda, i ovdje treba ostaviti otvorenu mogućnost da Kalinić uistinu ima problem s leđima, ali onda i postaviti pitanje kako se uopće našao na popisu zdravih i spremnih za ispite u Rusiji.

Zna se uzrok...

Andrej Kramarić, Šime Vrsaljko i baš Kalinić čine trojac koji je propustio nedjeljni trening u krugu reprezentacije, a prema riječima Dalićevog pomoćnika Dražena Ladića razlozi su bili različiti. Malo je 'jasnije' to formulirao Boris Nemec, liječnik Vatrenih, kazavši da su Kramarić i Vrsaljko dobili udarce, no i da nije ništa ozbiljno. Upitan jesu li Kaliniću, za kojeg je rekao da ima problem s leđima, potrebne dodatne pretrage odgovorio je prilično znakovito potvrdivši Dalićevu izjavu prema kojoj 'nema ozlijeđenih igrača, samo sitnih problema':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema potrebe za posebnim pretragama, znamo uzrok."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo