RAZGOVOR SA STRUČNJAKOM /

Dinamova legenda objasnila što očekivati u Münchenu: 'Svakome je to jasno, Plavi mogu samo dobiti'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvu utakmicu Dinama u Ligi prvaka za Net.hr najavio je Nikola Jurčević

16.9.2024.
10:20
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo u utorak 17. rujna na Allianz Areni protiv Bayerna otvara grupnu fazu Lige prvaka.

Image
'BIT ĆU TAMO' /

Olić uoči dolaska Plavih na Allianz Arenu: 'Volim Dinamo, ali Bayern je favorit'

Image
'BIT ĆU TAMO' /

Olić uoči dolaska Plavih na Allianz Arenu: 'Volim Dinamo, ali Bayern je favorit'

Plavi su uoči te utakmice doživjeli šamar, poraz na svom Maksimiru od najvećeg rivala Hajduka (0:1), a Bayern je pregazio Holstein Kiel visokom 6-1 pobjedom i ostao na stopostotnome učinku u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj utakmici trener bavarskog velikana Vincent Kompany uspio je i odmoriti igrače za sraz s Plavima jer su već na poluvremenu vodili 4:0.

Bili smo dobri, ali moramo biti još bolji u utorak. A nakon toga, u onoj idućoj utakmici još bolji. Dobra stvar ove utakmice jest i što smo na poluvremenu imali 4-0 pa smo mogli neke igrače i odmoriti za Dinamo. Svi će biti spremni za tu utakmicu", poručio je Kompany nakon te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci u sraz s Dinamom, koji u München stiže kao autsajder, ulaze puni samopouzdanja, a za prognozu susreta nazvali smo Nikolu Jurčevića, bivšeg igrača i trenera te legendu Plavih.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nikola Jurčević kao izbornik Azerbajdžana u Maksimiru protiv svoje Hrvatske

"Svakome je jasno da je tu Bayern apsolutni favorit s obzirom na kvalitetu i veličinu kluba, a s druge strane za Dinamo, rekao bih, pa možda je najlakša utakmica za igranje u ovoj grupi. Cijela nogometna Europa tu očekuje jednu rutinsku pobjedu Bayerna, tako da Dinamo tu stvarno može samo dobiti. A što očekujem od Dinama, očekujem da Dinamo bude čvrst i kompaktan, da pokuša pružiti jedan dobar otpor i da možda uz neku dozu sportske sreće čak i dođe do senzacije", rekao nam je na početku pa odgovorio na pitanje kako Dinamo može iznenaditi Bayern:

"Bayern ima u zadnje dvije godine dosta problema u defenzivnoj liniji, mijenjala se obrana. Mijenjali su se igrači, dovodili se novi... Da ne nabrajam sve što se dogodilo, ali nisu uspjeli standardizirati obranu. Ako gledam neke neke njihove eventualne mane, to je ta obrambena formacija koja nije do kraja standardizirana već dvije godine. Iako je to dosta teško i na taj način prezentirati, s obzirom da se radi o različitim nogometnim svjetovima, ali ako negdje treba tražiti svoju priliku, onda Dinamo treba tražiti svoju priliku iz neke kompaktne defanzivne igre, otvaranje tranzicija. A Dinamo je na utakmicama u Europi do sada na taj način jako dobro igrao u gostima."

"Svi nešto sanjaju o nekom da će napasti neku takvu veliku momčad. Međutim, to nije baš tako realno. Dinamo mora pokušati njima, koliko je moguće, smanjiti prostor i srušiti linije. Koliko je moguće onemogućiti njihove ofenzivne igrače koji su svi jako dobri u igri jedan na jedan. Tu je i robusni napadač Kane koji je centarfor top klase. Tako da je to jednostavno utakmica u kojoj će način igre diktirati Bayern i Dinamo će morati parirati na svoj način", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo