NIKOLA JERKAN OTKRIVA SVE TAJNE NOVE ŠPANJOLSKE: / 'Enrique je donio zaokret, ukinuo mobitele, promijenio je i igru'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Hrvatska večeras igra prvu utakmicu u Ligi nacija, a protivnik će joj biti Španjolska

11.9.2018.
13:55
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Jerkan skautirao je španjolsku reprezentaciju naglasivši kako ‘Vatreni’ imaju kvalitetu koja je potrebna da bi na pravi način odgovorili na novu Furiju u kojoj je novi izbornik napravio temeljite promjene.

"Luis Enrique donio je zaokret u puno stvari, u početku u načinu življenja unutar reprezentacije. Kod prethodnih izbornika imali su više slobode, ukinuo im je upotrebu mobitela za vrijeme ručka, a novost je i što su se prije s gostovanja vraćali u Madrid, u bazu, a sad idu izravno u grad gdje se igra sljedeća utakmica. Ili okolicu. I što se tiče igre, načina i pristupa, došlo je do promjena, i to dosta evidentnih", rekao je za Sportske novosti Nikola Jerkan pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije su imali posjed lopte, veliki posjed, ali iz njega nisu proizlazile šanse. Sada također nastoje imati posjed, no mnogo konkretniji, igraju okomitije, na što je utjecalo i dosta novih igrača, koji nisu bili na Mundijalu. Motivirani su, tim prije što prije nisu bili u kadru ti će dečki nastojati ispuniti očekivanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balansirana momčad

"Generalno je to dobra ekipa s velikim fondom igrača, dosta je nogometaša iz velikih klubova, ne samo u Španjolskoj nego i drugdje. Imaju balans u momčadi između napada i obrane. Prosjek je 25 godina, dosta su mladi, i to su novine Luisa Enriquea. Za konačnu ocjenu je li bolja obrana ili napad trebat će više vremena i utakmica. U Londonu su preuzimali manje rizika, puno su organiziraniji u fazi defenzive, kad nemaju loptu.", poručio je Jerkan i istaknuo kako će Španjolci biti posebno motivirani:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam protivnik kojeg imaju, a koji je drugi na svijetu, dodatna im je motivacija. Ne samo njima, Španjolcima, nego bilo kome. Isto tako izbornik se želi predstaviti u najboljem svjetlu na početku. To je za nas dosta zahtjevna utakmica, imaju jedan broj igrača koji su novi, koji se žele nametnuti... Kao i mi. No, koliko će zaista riskirati, to i mene zanima."

Modrić i Rakitić najveće zvijezde

"Sigurno je tako jer i Modrić i Rakitić glavni su u najboljim klubovima na svijetu. Imamo ogroman potencijal, na njima dvojici treba graditi ostatak momčadi. No, treba biti strpljiv, kako je izbornik rekao - treba vremena.", rekao je skaut hrvatske reprezentacije i na kraju zaključio kako ne može odabrati favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki su igrači kasnije počeli pripreme, možda nisu sto posto fit. Nisam gledao našu utakmicu s Portugalom pa mi je i teže ocijeniti. Radi se o dvije vrlo dobre reprezentacije."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo