NIKO KOVAČ U NIKAD TEŽOJ SITUACIJI: / Bayernov trener odgovarao na pitanja o odnosima u svlačionici i o otkazu koji mu prijeti

Image
Foto: AFP

Bayern je tek petoplasirana momčad Bundeslige s devet bodova zaostatka za liderom

26.11.2018.
17:34
AFP
VOYO logo

Niko Kovač proživljava teške trenutke na Bayernovoj klupi. Ionako teška situacija dodatno je otežana tek podjelom bodova u bundesligaškoj utakmici protiv Fortune Düsseldorf, momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja u drugi razred njemačkog nogometa. A do podjele bodova u utakmici sa šest golova došlo je nakon što je branitelj naslova u subotu ispustio prednost 3-1.

Čelništvo kluba nije zadovoljno, nezadovoljni su i navijači koji vide da je njemački prvak u ovom trenutku devet bodova udaljen od vrha ljestvice na kojem je dortmundska Borussia, odnosno da zauzima tek peto mjesto u poretku klubova koji se natječu za naslov u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanches nudi podršku

Pred utakmicu protiv Benfice u Ligi prvaka, Kovač je (barem na konferenciji za medije) mogao čuti da ima podršku u svlačionici. Riječi ohrabrenja uputio mu je Renato Sanches:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih želio komentirati pitanje trenera. Koncentriram se na nogomet, ali nadam se da će ostati."

Sam Kovač ponovio je pred mikrofonima razloge svoje ljutne pa je tako naglasio da je sasvim prirodno da je bio 'vrlo razočaran i ljutit' i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako imate vodstvo u utakmicama protiv Augsburga, Freiburga i Düsseldorfa, a potom izgubite bodove, razumljivo je da je to ono što živcira. Sad nam nedostaje šest bodova. Ponavljaju nam se pogreške."

'Oduvijek sam bio borac'

Nema se namjere predati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji me poznaju, znaju da sam uvijek bio borac. Cijelog sam se života morao boriti. Riječi kao što su 'povući se', predati se', 'mahnuti bijelom zastavom' ne postoje u mom rječniku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se svakodnevno može čitati o zategnutim odnosima unutar Bayernove svlačionice, odnosno o tome da Niko Kovač nema podršku svojih igrača, morao se hrvatski trener osvrnuti i na to pitanje.

"Odnosi su dobri. Razgovarao sam s pojedincima koji su mi to potvrdili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild prenosi i kratak odgovor bivšeg hrvatskog izbornika na pitanje strahuje li da mu je utakmica protiv Benfice posljednja u ulozi Bayernovog trenera.

"Ne", kratak je i jasan bio Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo