Velika pobjeda / Uragan Liverpool prohujao kroz Allianz Arenu: Niko Kovač i Bayern ispali iz Lige prvaka

Image
Foto: AP images

Sadio Mane junak je susreta s dva pogotka za Redse

13.3.2019.
22:46
AP images
VOYO logo

Niko Kovač i njegov Bayern nisu uspjeli na domaćem terenu svladati prošlogodišnje finaliste. Liverpool je u Allianz Areni bio bolji i zasluženo slavio rezultatom 1:3 uz dva pogotka Sadia Manea.

Bayern je bolje ušao u utakmicu iako im je nedostajalo dosta ključnih igrača. Liverpool u početnim minutama gotovo da nije mogao preko centra s loptom. Da bi stvar bila bolja, kapetan Jordan Henderson morao je vrlo rano napustiti igru zbog ozljede. A onda je stigao šok za Bayernove navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadio Mane dobio je dobru loptu u prostor, a obrana Bayerna uhvaćena je na krivoj nozi. Nikom nije bilo jasno tko treba preuzeti Senegalca, čak je i vratar Neuer istrčao sa svojih vrata. A Mane se sjajno snašao okrenut leđima golu. Izvrtio je Neuera driblingom i koncentrirano pronašao put do mreže za vodstvo Liverpoola u Allianz Areni.

Bayern se u nastavku utakmice morao trgnuti. Najaktivniji i najopasniji pojedinac bio je superbrzi Serge Gnabry koji je koristio Robertsonove izlete naprijed da bi probio Liverpoolovu lijevu stranu i slao u sredinu neugodne centaršuteve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan takav uputio je krajem prvog poluvremena. Toliko neugodan da Joel Matip nije mogao drugo, nego ga ubaciti u vlastitu mrežu za 1:1 nakon prvih 45 minuta.

Liverpool je u drugo poluvrijeme ušao odlično. Salah je već u 50. minuti stvorio odličnu šansu, a u 70. je Van Dijk redsima donio pogodak vrijedan prolaska u četvrtfinale. Sjajni Nizozemac bio je najviši u skoku nakon kornera Jamesa Milnera te je loptu poslao iza leđa Neuera drugi put na utakmici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je tada bilo upitano tko će proći, svaku dilemu razriješio je svojim drugim pogotkom Sadio Mane. Salah ga je sjajno vanjskom pronašao u kaznenom prostoru, a ovaj mu zahvalio pogotkom za prolazak Liverpoola u četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo