NIKO KOVAČ KOMENTIRAO SLUČAJ MESUTA ÖZILA: / 'Ja sam Hrvat, ali u Njemačkoj sam kao kod kuće'

Image
Foto: AFP

O temi koja je podijelila Njemačku svi imaju svoj stav, a cijelu situaciju komentirao je i bivši hrvatski izbornik

7.8.2018.
21:49
AFP
VOYO logo

Njemačka i dalje bruji o Mesutu Özilu. Naime, prije nekoliko tjedana se Özil povukao iz reaprezentacije jer "osjeća rasizam i nepoštovanje". Sve je to posljedica skandala kojeg je izazvao kad se tijekom svibnja u okviru humanitarnog događaja susreo i fotografirao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Obratio se pismom

"Moja me majka učila da nikada ne zaboravim odakle sam. Da nikada ne zaboravim svoje podrijetlo, baštinu i obiteljsku tradiciju. Fotografija s Erdoganom imala je posve drugačije konotacije. Nema nikakve veze s politikom", poručio je i požalio se na odnos Njemačkog nogometnog saveza i javnosti prema njemu zbog činjenice što je porijeklom Turčin. Nijemac sam kada pobjeđujemo. Imigrant sam kada gubimo.", napisao je između ostalog Özil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernov trener Niko Kovač na američkoj turneji bio je upitan za svoje mišljenje, ali onda je izbjega odgovoriti. U ponovnom je pokušaju ipak odgovorio na spornu temu glede Mesuta Özila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima iskustvo

"Tijekom igračke karijere igrao sam s igračima različitih nacionalnosti. Mnogo se više može postići uz bolje razumijevanje ljudi kojima ste okruženi. Sport je najbolji način za promociju kohezije, solidarnosti i prijateljstva. Kao treneri, imamo zadaću prakticiranja integracije. Na njoj inzistiramo moj brat Robert i ja", diplomatski je, ukazujući na ujedinjujuću snagu sporta, odgovorio Bildu.

Rođen u Berlinu

"Kozmopolit sam i Europljanin. Obožavao sam igrati za Hrvatsku. Moji su roditelji hrvatskog podrijetla. Hrvatska je sjajna zemlja, ali i u Njemačkoj se osjećam kao kod kuće. Moj dom je Europa", istaknuo je Bayernov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo