biranje u veljači / Nijemci podržali Infantina za predsjednika FIFA-e

Image
Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

Infantino je glavni tajnik Europske nogometne federacije od 2009. godine, a u prvi plan je izbio nakon što je Etički odbor Fife suspendirao na osam godina aktualnog predsjednika Seppa Blattera i čelnika Uefe Michela Platinija

20.1.2016.
21:16
Christian Charisius/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Njemački nogometni savez podržao je u srijedu kandidaturu 45-godišnjeg Švicarca Giannija Infantina za mjesto predsjednika Fife.

Infantino je glavni tajnik Europske nogometne federacije od 2009. godine, a u prvi plan je izbio nakon što je Etički odbor Fife suspendirao na osam godina aktualnog predsjednika Seppa Blattera i čelnika Uefe Michela Platinija, i to zato što je Blatter 2011. pod sumnjivim okolnostima odobrio isplatu dva milijuna švicarskih franaka Platiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci za mjesto predsjednika Fife još su prvi čovjek Azijske nogometne federacije šeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, zatim južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, bivši dužnosnik FIFA-e Jerome Champagne, te jordanski princ Ali Bin Al Hussein.

U sklopu svoje izborne kampanje za predsjednika Fife Infantino je ovog tjedna objavio prijedlog da se poveća broj sudionika na svjetskim prvenstvima sa sadašnjih 32 na 40, koji bi bili podijeljeni u osam skupina sa po pet reprezentacija. U nokaut fazu bi se plasirale dvije najbolje momčadi iz svake skupine, kao što i sada slučaj, a prvenstvo bi, tvrdi Infantino, trajalo samo tri dana duže negoli sada.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednik Fife trebao bi biti izabran na izvanrednom kongresu u veljači ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo