NIJE MOGAO VJEROVATI ŠTO MU SE DOGAĐA NA PUNOM MAKSIMIRU: / 'Ja takvo što još nisam vidio, pa prevarilo je i Lovru'

Image
Foto: PIXSELL

Duje Ćaleta-Car samo za Net.hr je iznio dojmove sinoćnje pobjede Vatrenih nad Azerbajdžanom

22.3.2019.
8:39
PIXSELL
VOYO logo

Jedan od onih pred kime je uoči utakmice s Azerbajdžanom bilo stavljeno najviše zadataka i koji su bili posebno u fokusu izbornika i javnosti, ponajviše zbog situacije u kojoj se reprezentacija nalazila, bio je i Duje Ćaleta-Car.

Image
OD DALIĆEVOG RJEŠENJA, DO JUNAKA POBJEDE: /

Sinoć smo razgovarali s Bornom Barišićem

Image
OD DALIĆEVOG RJEŠENJA, DO JUNAKA POBJEDE: /

Sinoć smo razgovarali s Bornom Barišićem

Stoper Marseillea prvi je put zaigrao u obrani u službenoj utakmici zajedno s Brekalom, Barišićem i Vidom i svoje posao odradio je solidno pred nešto više od 23 tisuće navijača. Uhvatili smo ga sinoć nakon dvoboja između Hrvatske i Azerbajdžana (2-1) kako bi za čitatelje Net.hr-a iznio dojmove. Izdvojio je vremena nakon što je dao izjave za hrvatske medije, pa smo "u miru" mogli započeti posao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da nije bilo toliko plivanja u obrani. Što se mene tiče, imali su te dvije kontre, jednu su iskoristili, mislim da Lovre i nije baš imao previše posla osim spomenutog. Sve u svemu, to je dosta dobro funkcioniralo, ako se uzme u obzir da smo prvi put igrali u takvoj obrani, s nama u liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponovno smo pokazali karakter i naš mentalitet'

Ponovno smo pokazali karakter i taj naš mentalitet. Vjerovali smo da ćemo zabiti i taj drugi gol, pa koliko god brzo vrijeme curilo. Gurali smo jedan drugog, motivirali se međusobno, hrabrili se i, eto, na kraju je došao taj gol, sasvim zasluženo. Svi koji ste gledali vidjeli ste da smo bili puno bolji, imali smo šanse, prekide, bilo je tu svega. Što je, tu je, treba se okrenuti Mađarskoj i pokušati i tamo uzeti tri boda", kazao nam je Duje Ćaleta-Car koji je izborniku Daliću postao itekako bitan igrač. Ne samo u ovoj specifičnoj situaciji, nego općenito.

Image
Image

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. 21.03.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 1. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Duje Caleta Car Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nije to situacija samo kod Dalića, nego i kod izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana koji mu je s Dalićem "dogovorio" nastup za mladu reprezentaciju na nadolazećem Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja ovakav gol još nisam vidio'

"Godi mi to, godi nama svima koji smo 'unutra', da se tako izrazim. Josip,Nikola i ja uvijek želimo biti tu, i za mladu reprezentaciju i za A selekciju. Sva trojica imamo tu kvalitetu da budemo tu. Izbornik je svima dao samopouzdanje, vjeruje nam, hrabri nas, gura naprijed i njemu veliko hvala na tome. To nam svima može biti dodatni poticaj da tako nastavimo."

Na kraju "balade" ipak je nekako najvažnije da se u krevet liježe s tri boda na otvaranju kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020. 21.03.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina E, 1. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Borna Barisic, Duje Caleta Car. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

"To je najvažnije. Vidjeli ste i sami koliko smo stvorili šansi. Jednostavno lopta nije htjela u gol. I neke lopte koje su išle u mrežu, mi smo ih sami blokirali. Kod prvog gola sam se povlačio, mislio sam da sam sam. Nisam htio ispasti, jedan čudan gol, ja ovakav gol još nisam vidio. Lopta mi se od noge odbila, prevarila Lovru, imala je neku čudnu putanju. Kad Lovre onako velik nije uspio... Što je, tu je. Možda sam i ja mogao bolje reagirati. No, idemo dalje", zaključio je Duje Ćaleta-Car.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo