GREZDA OTKRIO ZAŠTO JE ŠAKOM UDARIO NAPADAČA RIJEKE: / 'Kad sam čuo što mi govore nisam mogao ostati miran'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon utakmice je igrač Osijeka Eros Grezda udario šakom u glavu napadača Rijeke Antonija Čolaka

1.6.2020.
14:39
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je u nedjelju nakon velikog preokreta na Rujevici svladala Osijek rezultatom 3:2 i plasirala se u finale ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa.

Image
POZNATI STRUČNJAK RAZVALIO SUCE: /

'Osječani su s pravom ogorčeni, sudačka organizacija je pogriješila. Odluke su bile licemjerne'

Image
POZNATI STRUČNJAK RAZVALIO SUCE: /

'Osječani su s pravom ogorčeni, sudačka organizacija je pogriješila. Odluke su bile licemjerne'

Osijek je manje od pola sata prije kraja utakmice vodio sa 2-0 golovima Bočkaja (16, 48), no Rijeka je s igračem više na travnjaku i uz obilatu pomoć suca Pajača uspjela ostvariti preokret pogocima Murića (66), Čolaka (73-11m) i Yatekea (86).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob nakon utakmice

ŠEF SUDACA HITNO SAZVAO KOMISIJU: ‘Nisam zadovoljan suđenjem, a posebno s tri detalja. VAR? Nešto nije štimalo’

Jako je napeto bilo i nakon utakmice kada je na parkingu stadiona Rujevice, igrač Osijeka, Eros Grezda udario šakom u glavu napadača Rijeke Antonija Čolaka. Intervenirala je i policija, a prema tvrdnjama 24sata sukob se dogodio kada je Čolak hodao prema svom automobilu, a Grezda se zaletio i opalio ga. Navodno je i netko obučen u Osijekovu trenirku napadača Rijeke čak je i pljunuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Antonio Čolak

INCIDENT NA PARKINGU ISPRED RUJEVICE: Igrač Osijeka šakom u glavu udario napadača Rijeke Čolaka

Dan nakon susreta Grezda se javio putem službene klupske stranice i iznio svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grezdino očitovanje

"Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travnjaku istrpiti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled", stoji u njegovoj izjavi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo