Kvartet u igri za SP /

Ni riječi o odgovornosti izbornika: Šuker dao potporu Čačiću

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Na razočaravajući poraz Hrvatske u Turskoj reagirao je i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Poput Čačića, ni on situaciju ne doživljava odveć tragičnom

6.9.2017.
8:32
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Šuker i dalje, usprkos pomanjkanju dobre igre, vjeruje izborniku i poziva navijače u isto.

"Nije ugodno nakon negativnog rezultata, ali moramo vjerovati u naše igrače i našeg izbornika. Danas je Turska učinila ono što je nama trebalo - postigla je pogodak - no mi i dalje ostajemo prvi na ljestvici. Znamo da će odluka padati sve do zadnje sekunde u Ukrajini. Četiri momčadi imaju šanse, ali vjerujem da ćemo mi ići u Rusiju", izjavio je Šuker za službenu web stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više:

>> Turska u Eskişehiru srušila 'vatrene' i maksimalno zakomplicirala situaciju u našoj skupini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realizatorske sposobnosti imamo, i nadam se da ćemo naći realizatora. Moramo biti pozitivni i hvala svima koji se tako postavljaju. Najlakše je biti negativan, a posebno ne volim kalkulacije. Mi moramo sada razmišljati o Finskoj i kako je pobijediti", dodao je Šuker.

Nakon utakmice, koju je odlučio Cenek Tosun golom u 75. minuti, izbornik Ante Čačić nekim je čudom bio - zadovoljan.

"S obzirom na okolnosti koje su iza nas miješaju se emocije. Zadovoljan sam igrom, ali smo upisali poraz. Dogodio se jedan kiks, ali nije ovo tragedija", izjavio je izbornik.

"Momčad je pokazala htijenje i trku. Dominirali smo, imali smo nekoliko prilika, ali ih nismo realizirali. Nedostajalo je malo mirnoće u završnici," dodao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je usprkos porazu zadržala vodstvo na ljestvici sa 16 bodova, koliko sada ima i Island nakon pobjede protiv Ukrajine 2-0. Turska je sada treća sa 14 bodova, a Ukrajina na četvrtom mjestu također ima 14 bodova.

"I dalje smo prvi u skupini. Moramo dignuti glavu, ništa još nije izgubljeno. Ovisimo sami o sebi. Imamo najbolju gol razliku, igramo doma s Finskom i i naša igra mi daje za pravo da sam optimist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić se osvrnuo i na činjenicu da je Hrvatska gostovala u Turskoj svega 50-sati nakon dvodnevnog ogleda protiv Kosova.

"Ta je utakmica apsolutno ostavila traga. Nakon svega 50 sati igrali smo novu utakmicu, igrači su bili umorni, žao mi je što ih nije nagradilo."

Čačić je komentirao i suđenje mađarskog arbitra Viktora Kassaija, posebice na dvije sporne situacije.

Hrvatska je u devetoj minuti oštećena za kazneni udarac nakon što je Yilmaz igrao rukom u kaznenom prostoru. Drugi sporni trenutak dogodio se nekoliko trenutaka prije turskog gola kada Kassai nije svirao prekršaj nad Mandžukićem, a domaćin je u nastavku zabio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Domaći igrač je branio rukom, bio je to kazneni udarac, dok je kod turskog gola bio prekršaj nad Manđukićem," naglasio je Čačić.

Modrić razočaran

"Želja nam je bila da prvi zabijemo, ali mi svoje šanse nismo iskoristili, a kako to obično biva u nogometu, nakon toga smo primili pogodak. Ipak, ovisimo sami o sebi i nemamo se čega bojati. Vjerujem da će na kraju sve dobro završiti. Igrom ne možemo biti nezadovoljni, no razočarani smo porazom. Nismo ga zaslužili", rekao je poslije dvoboja kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativni branič Domagoj Vida pozvao je prije svega na zajedništvo, također vjerujući u pozitivan rasplet u listopadu. 

"Mislim da smo trebali više izvući iz ove utakmice. No, glavu gore - nogomet se sastoji od pobjeda i poraza. Nismo bili toliko loši, no treba izvući pouke i vidjeti gdje smo griješili. Uvijek smo pobjednički reagirali u najtežim situacijama i to nam mora biti vodilja", kaže.

"Nećemo se osvrtati na suđenje. Turci su se žalili na suđenje u Ukrajini, a sada se nama dogodio jedan previd. Nisam u prvi trenutak ni vidio što se zbilo s loptom, već sam je vidio u golu, ali vidio sam na snimci. Na nama je poboljšati realizaciju, trebali smo iskoristiti svoje šanse. Ne treba raditi dramu i paničariti, nadam se da će nas navijači podržati u Osijeku i da ćemo naposljetku ostvariti cilj i otići u Rusiju. Usredotočit ćemo se na Finsku, i nakon toga se okrenuti Ukrajini. Moramo svi zajedno biti kao jedno, jedino tako Hrvatska može napraviti nešto više - i to ne samo u nogometu", zaključio je Vida, donosi službena web stranica HNS-a.

Kvalifikacije završavaju u listopadu s posljednja dva kola. Hrvatska će 6. listopada ugostiti Finsku, a tri dana kasnije će u posljednjem kolu gostovati u Kijevu protiv Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo