NEZABORAVNI I DRAMATIČNI TRENUCI SUDARA HRVATSKE I SLOVENIJE: / TOP 6 vatrenih golova i utakmica koje pamtimo

Image

Prisjećamo se nezaboravnih golova i utakmica Hrvatske i Slovenije, kao i trenutaka iz povijesti ovih dviju reprezentacija

24.3.2021.
13:07
VOYO logo

Večeras od 20 i 45 u Stožicama hrvatska nogometna reprezentacija započinje svoj nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Protivnik Vatrenima u skupini H na početku je neugodna Slovenija koju vodi bivši proslavljeni trener Rijeke Matjaž Kek i koja ima svoj cilj. Ne biti promatrač, samo posrednik, već se ozbiljno uključiti u kampanju za SP i na kraju i izboriti Mundijal. Stoga, Vatrene protiv Soseda čekaju dvije teške i borbene utakmice.

Image
SLOVENIJA NAM JE VEĆ JEDNOM ZAKOMPLICIRALA ŽIVOT: /

'Taj rizik postoji i sutra. Iskreno, ne sjećam se da li je ikad bilo ovako'

Image
SLOVENIJA NAM JE VEĆ JEDNOM ZAKOMPLICIRALA ŽIVOT: /

'Taj rizik postoji i sutra. Iskreno, ne sjećam se da li je ikad bilo ovako'

Jubilarni deseti okršaj Hrvatske i Slovenije

Prvi susret, današnji, bit će i jubilarni deseti u kojem će ove dvije nogometne reprezentacije igrati međusobno, Hrvatska ima 6 pobjeda a tri si susreta završila neriješeno. Slovenci još uvijek ne znaju za slavlje nad Hrvatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetit ćemo se stoga nekih od najvažnijih, najboljih i najpoznatijih golova Hrvatske protiv Dežele, kao i međusobnih susreta u kojima su ti golovi pali, koji su uvijek bili nabijeni nekim posebnim nabojem, a neki od njih su bili uistinu dramatični i povijesni. Ovo je naših TOP 6, pakrenimo redom...

  • 6. Na broj šest smjestili smo Rakitićev gol 2008. u (ne)prijateljskoj kod njih za konačnih 3:2. Tada je reprezentaciju u ovoj vrućoj utakmici vodio Slaven Bilić, a Raketa je obilježio dvoboj s dva gola. Pogađao je i jednom Srna. Inače, Slovenci su imali 1:0 i 2:1, ali su na kraju pali. Matjaž Kek sjedio je na klupi Slovenije.

Šokantna utakmica na Poljudu

  • 5. Na broju pet nalazi se lijevicaRoberta Prosinečkog i spontana asistencija Gorana Vlaovića, nakon maestralne akcije na lijevoj strani neponovljivog Alena Bokšića za 1:0 Hrvatske na Poljudu 2. travnja 1997., u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP iduće godine u Francuskoj u 33. minuti. Ovaj dvoboj na kraju je završio 3:3, iako su Vatreni imali 2:0 i 3:1. No, tadašnja desetka Slovenaca Primož Gliha zabio je Hrvatskoj, pred 20 000 ljudi, hat-trick, od toga dva u razmaku od dvije minute, u 65. za 3:2 i u 67. za konačnih 3:3. Na kraju smo se izvukli. Definitivno najšokantnija utakmica ovih dviju reprezentacija. Zbog svega što se događalo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4. Prva utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Portugalu, Hrvatska - Slovenija 1:1, stadion Maksimir 15. studenog 2003. Genijalni Dado Pršo baca navijače na stadionu Maksimir u ekstazu. Kovač iz slobodnjaka do Mornara koji je potom s lijeve strane sjajno glavom spustio za Pršu. Od 9 i 40. možete vidjeti taj gol u priloženom videu.

Žuti, Boka i Šuki

  • 3. U kvalifikacijama za SP u Francuskoj Hrvatska je u Ljubljani pobijedila s 3:1. Šuker je zabio gol za 1:0 na briljantnu asistenciju RobertaProsinečkog, ali imate i bonus kod ovog. Moramo spomenuti remek djelo Alena Bokšića, koji je glavom postigao gol na asistenciju Davora Šukera za 3:0. Od 4.00 možete pogledati prvi gol, a od 42.35 Bokšićev.
  • 2. Na broj dva smjestili smo umijeće baratanja loptom i udarca legendarnog kapetana Zvonimira Bobana, koji je na Poljudu 2. travnja 1997., na broju 5 spomenute utakmice, prekrasno zabio desnom u 60. za ludnicu na Poljudu, nakon što je suparničkog igrača poslao po ćevape. Inače, Vatreni su u tom dvoboju igrali bez tadašnjih zvijezda Dražena Ladića, Davora Šukera, Roberta Jarnija, Zvonimira Solde, Igora Štimca i Marija Stanića i Slovenci su upravo u tim izostancima vidjeli svoju šansu, iako su bili potpuni autsajderi.Utakmicu za Hrvatsku stoga su započeli, na golu TonćiGabrić, Goran Jurić i Nikola Jerkan u obrani, Igor Cvitanović uletio je u napad umjesto Šukera. Marjan Mrmić, sadašnji član Dalićevog stručnog stožera, Gabrića je zamijenio u drugom dijelu na vratima, a Nenad Pralija je u 76. ušao umjesto Gorana Vlaovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokota za Dadu i Portugal

  • 1. Dado Pršo. Tko drugi nego Dado na broju jedan. Njegov gol u dokvafikacijama 19.11.2003. na Bežigradu, zlatni za odlazak na Euro 2004. u Portugal, zauvijek će se pamtiti. Šokota na Pršu. Tomo se zagradio i desnom poslao jednu loptu koju je prihvatio Pršo ispred dvojice, između trojice i desnom ju gurnuo u mrežu. Hrvatski navijači u gostujućem sektoru pali su u delirij, domaće pristalice, njih oko 8 000, nešto malo više, u očaj. Pršo je Slovence ostavio kod kuće, da na TV-u gledaju Euro u Portugalu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo