Barcelonina dijeta za igrača od 57 milijuna eura

Prvi radni dan u Barceloni brazilskom nogometašu Neymaru počinje 29. ovoga mjeseca. Dotad se mora dobro odmoriti, fizički se ne smije zapustiti te mora početi skupljati – kilograme...

8.7.2013.
11:30
VOYO logo

Procjena je Barcelonine stručne i medicinsko-nutricionističke službe da 21-godišnji napadač mora u dolazećim mjesecima dobiti između tri i pet kilograma tjelesne mase. Debljanjem će se, međutim, naglašenije baviti nakon što stigne u Barcelonu. Klupska medicinsko-nutricionistička služba će najprije napraviti procjenu, te mu napraviti poseban dijetni program. Dotad mu je klupski liječnik dr. Daniel Medina savjetovao da jede puno, ali zdravo, i to ponajprije tjesteninu.

Medina je posjetio Neymara u Brazilu prošli tjedan, te u petak nadgledao operativni zahvat kojim su napadaču uklonjeni krajnici te ispravljena devijacija nosnog septuma. Pritom mu je uručio plan i program priprema do dolaska u Kataloniju za točno tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 15. srpnja Neymar se mora isključivo odmarati ne čineći praktički ništa u fizičkom smislu. Od 15. ovog mjeseca morat će postupno početi raditi na fizičkom planu. Medina mu je preporučio trčanje po planinama i plaži, igranje tenisa, vožnju biciklom, golf i plivanje. U prvom tjednu predviđene su, dakle, samo aerobne vježbe bez rizika od šoka za organizam.

//www.youtube.com/embed/vMA1Tdx25zE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem tjednu uoči puta za Barcelonu Neymar bi se trebao preseliti u teretanu, te početi raditi na mišićnoj masi.

Barcelonini stručnjaci odredili su mu dvije ciljne skupine mišića: prsnu, odnosno nadlaktičnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu se, unatoč svemu, nadaju da će Brazilac 29. srpnja stići u fizički vrlo dobrom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo