NEVJEROJATNO: /

Marcelo Brozović obara trkačke rekorde

Image
Foto: AFP, CARLO HERMANN

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović je u uzvratu polufinala talijanskog Kupa između Juventusa i Intera (Juventus prošao u finale rezultatom 5:3) na San Siru pretrčao nevjerojatnih 17,118 km!

9.3.2016.
14:24
AFP, CARLO HERMANN
VOYO logo

Ovaj podatak dokaz je zašto trener Intera Roberto Mancini i struka kluba tako cijene Marcela Brozovića. Hrvatski reprezentativni veznjak poznat je kao veliki radnik na terenu, a uz to vrlo je važan kotačić u sustavu igre Mancinija. Uz enormnu količinu trke koju Brozović pokazuje iz utakmice u utakmicu, "EpicBrozo" je ove sezone u 26 odigranih utakmica za Inter u svim natjecanjima ukupno zabio 6 pogodaka uz 3 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna partija Brozovića protiv Juventusa

U istoj utakmici, Brozović je imao 86 posto dugih dodavanja, 4 presječene lopte, 3 točna pravovremena uklizavanja, 2 pogotka (od toga jedan iz jedanaesterca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Perišić se trkački iskazao

Što se tiče drugog Hrvata u redovima NerazzurraIvana Perišića, vrijedi istaknuti kako je dobitnik navijačke nagrade Vatrenakrila za 2015. godinu u istoj utakmici bio treći po istrčanoj kilometraži. Perišić je protiv Juventusa pretrčao 15,3 kilometra.

Image
Foto: AFP

Drugi po broju otrčanih kilometra u redovima Intera bio je japanski internacionalac Yuto Nagatomo sa 15,6. Koliko su trkački dominantni bili igrači Intera u odnosu na nogometaše Juventusa pokazuje i trkačka statistika sastava iz Torina.

'EpicBrozo' otrčao više od Milnera i Dannyja

Najviše je kod Stare dame pretrčao Stefano Sturaro 16,33 km. Drugi po redu je Alvaro Morata sa 14,85, dok je treći Alex Sandro 14,70 km.

Brozović je tako otrčao više od ovosezonskog rekorda igrača Manchester Cityja Jamesa Milnera (13.8 km u dvoboju protiv Sunderlanda) u engleskoj ligi i puno više od prosjeka najvećeg trkača Lige prvaka Zenitova Dannyja (11,4 km).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti i kako je rekord Lige prvaka po broju otrčanih kilometara u vlasništvu Luke Milivojevića iz Olympiakosa koji je protiv Atletico Madrida pretrčao 16,8 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo