Nevjerojatno koliko su neki Vatreni dobili novca za EURO!

Neka ljepša vremena dugo su već iza nas, Hrvatsku trese nezapamćena kriza, a mjere štednje stigle su i u Hrvatski nogometni savez.

12.10.2012.
11:57
VOYO logo

U vrijeme predsjednikovanja Vlatka Markovića, hrvatski su nogometaši izdašno nagrađivani za gotovo svaku utakmicu. Sada će nagrade dobiti samo za pobjede. Primjerice, u slučaju pobjede nad Makedonijom, u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dečki će inkasirati 5.000 eura.

Za usporedbu, Vatreni su u prošlom euro-ciklusu dobivali po 15.000 eura za pobjedu protiv Malte, ili recimo, 30.000 eura za prolaz protiv Turske u doigravanju. A premija za sam nastup na EURU nekima je dostigla nevjerojatnih 300.000 eura, ovisno o broju nastupa i doprinosu momčadi, pišu Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA, je naime, Savezu isplatila 9,5 milijuna eura za nastup na EURU u Poljskoj, a novac je podijeljen 60:40 u korist HNS-a, s tim da je 20 posto od tih 40 posto dobio stručni stožer Slavena Bilića.

U Šukerovo vrijeme situacija je sasvim drugačija. Premije su bitno manje, a odigra li Hrvatska neriješeno s Makedonijom u Skoplju, Štimac i društvo neće dobiti ni kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažete li s novim poretkom stvari, odlučite sami. S jedne strane je čast nastupanja u nacionalnom dresu, a s druge činjenica da danas više ništa nije besplatno, pa onda ne bi trebalo biti ni igranje za reprezentaciju.

specijal-201104110410004-Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo