ŠTO ĆE SAD? / Nevjerojatna situacija u Dinamu, ovo moraju pod hitno riješiti. Modri imaju čak 11 igrača u konkurenciji za jednu poziciju

Image

Čačić je vjerojatno u novoj sezoni koristiti onaj svoj prepoznatljiv 4-2-3-1 sustav s Ademijem, Mišićem i isturenim Ivanušecom

13.6.2022.
19:52
VOYO logo

Austrijanac Robert Ljubičić (23) novi je igrač zagrebačkog Dinama, a za 23-godišnjeg veznjaka Dinamo je bečkom Rapidu platio dva milijuna eura, potvrdio je hrvatski prvak.

Ljubičić je odigrao dvije utakmice za hrvatsku U-20 reprezentaciju, a onda je bio pozvan u mladu austrijsku reprezentaciju dok za A selekciju Austrije još nije nastupio. U Rapid je stigao iz St. Poltena prošlog ljeta kao slobodan igrač, a u 40 nastupa za Rapid prošle sezone upisao je četiri gola i sedam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZAŠAO IZ MRAKA /

Kako je to moguće? Postao je omražen, prestao je zabijati, završio je čak i na klupi, a na kraju je postao Dinamov 'deus ex machina'

Image
IZAŠAO IZ MRAKA /

Kako je to moguće? Postao je omražen, prestao je zabijati, završio je čak i na klupi, a na kraju je postao Dinamov 'deus ex machina'

Ljubičić je drugo veliko pojačanje Dinama ovoga ljeta, prvo je bio Josip Drmić, drugi topnik HNL-a, koji je došao iz Rijeke kao slobodan igrač. Drmić ima, de facto, zacementirano mjesto u početnoj postavi, ali će zato Ljubičić imati suludo veliku konkurenciju i morat će se pošteno namučiti da upadne u početni sastav.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čak 11 veznjaka

Naime, Dinamo na poziciji veznih igrača ima njih 11 na raspolaganju. Tu su, uz Ljubičića, Arijan Ademi i Josip Mišić, zatim Amer Gojak, Bartol Franjić, Martin Baturina, Marko Bulat, Robbie Burton, Luka Ivanušec i Marko Tolić kao ofenzivniji, te perspektivni Ivan Šaranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem se nazire jer trenutno je samo Amer Gojak blizu odlaska i to za oko dva milijuna eura, ovisno o tome tko ponudi traženu svotu. Što se ostatka društva tiče, Burton vjerojatno ispada iz konkurencije jer se nije dokazao na posudbama, niti je iskoristio prilike. Ademi i Mišić su nedodirljivi, Franjić je prošle sezone igrao posvuda, i na boku i u obrani i u sredini terena, pa se trenutno niti ne zna gdje će ga Ante Čačić koristiti, ali lako bi mogao biti "katica za sve", što znači i konkurirati za vezu.

Marko Bulat je imao problema s ozljedama i on se tek treba dokazati, dok je recimo Martin Baturina eksplodirao na proljeće i trenutno je najperspektivniji mladi veznjak u klubu. Luka Ivanušec i Marko Tolić ne trebaju brinuti za svoj status, ali ipak će Ivanušec imati prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Tko će igrati?

Čačić je vjerojatno u novoj sezoni koristiti onaj svoj prepoznatljiv 4-2-3-1 sustav s Ademijem, Mišićem i isturenim Ivanušecom, a ostatak ekipe, Baturina, Bulat, Tolić, Ljubičić, Franjić i Šaranić, morat će se namučiti da nekog istjeraju iz sastava ili biti strpljivi i čekati prilike u "slabijim" utakmicama ili Kupu.

Zapravo će biti ključna rotacija, Ademiju i Mišiću trebat će više odmora posebice zbog toga što će Dinamo već sredinom srpnja krenuti u novu sezonu, a Čačić se proljetos činio dosta snalažljiv kada je u pitanju bilo rotiranje igrača i održavanje morala. No, činjenica je neki će morati napustiti Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo