NEVJEROJATAN REKORD IVANA RAKITIĆA: / Barcelona igrača poput njega nikad nije imala

Image
Foto: AFP

Hrvatski veznjak nikad u dresu Barcelone nije izgubio utakmicu za naslov

24.4.2018.
20:37
AFP
VOYO logo

Na rijetko viđeno postignuće u svijetu nogometa podsjetila je Barcelonina službena internetska stranica stavivši Ivana Rakitića u centar svega. Hrvatski nogometni reprezentativac, navodi se, 'ne zna što znači izgubiti utakmicu za naslov s Barcelonom. Otkad je stigao u klub pred sezonu 2014/15 Barcelona je igrala u sedam utakmica finala: četiri u Kupu kralja, jednu u Ligi prvaka, jednu u UEFA-inom Superkupu i jednu na Svjetskom klupsku prvenstvu."

U svakoj od tih utakmica Rakitić je imao istaknuto mjesto u Barceloninoj postavi, a u svakoj od njih slavio je pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od ikoga

'Zapravo', nastavlja se na Barceloninim web-stranicama, 'Rakitić je bio dio startne postave u svakoj toj utakmici', podsjećajući da je hrvatski veznjak bio nezamjenjiv i kad je trener bio Luis Enrique i sad kad je to Ernesto Valverde. U utakmicama za naslov Rakitić je odigrao 545 od ukupno 630 minuta, odnosno 87 posto ukupnog vremena.

Rakitić nije jedini igrač koji ne zna za poraz u Barceloninim utakmicama za naslov, ali je u krugu u kojem su Luis Suarez i Marc-Andre ter Stegen, također pobjednici svake takve utakmice, imao više nastupa od njih. Urugvajski napadač i njemački golman odigrali su ih šest, Rakitić jednu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističući njegove trenutke koje valja posebno pamtiti, spominje se Rakitićev pogodak iz finala Lige prvaka u sezoni 2014/15 kojim je načet Juventus u četvrtoj minuti u konačnoj 3-1 pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo