NETKO SE (JAKO) LOŠE ŠALI: / Otkriveno tko bi mogao zamijeniti Niku Kovača!

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Izvršni odbor HNS-a sastat će se u srijedu i raspravljati o sudbini Nike Kovača na klupi hrvatske reprezentacije.

7.9.2015.
22:21
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Debakl u Bakuu i Oslu mogao bi biti presudan za izbornika, jer Hrvatska više nije vladar svoje sudbine u skupini u kvalifikacijama za EURO 2016. godine. Smjeniti izbornika je najmanji problem. Apsolutni vladar hrvatskog nogometa Zdravko Mamić i njegov kolega koji je predsjednik HNS-a Davor Šuker lagano mogu Niki uvaliti 'cipelu', ali veći je problem pronaći kvalitetnog stratega koji će preuzeti "vatrenu" klupu.

Sve što vrijedi uglavnom daleko od hr-nogometa

Manje-više sve što u hrvatskom trenerskom svijetu vrijedi jest potrošeno ili ima angažman u inozemstvu kojeg će se teško odreći. Nenad Bjelica vodi talijansku Speziju, Igor Tudor je tek preuzeo PAOK, Robert Prosinečki uživa u Azerbejdžanu, Slaven Bilić bi se iz istočnog Londona vjerojatno nasmijao na poziv... Tako da nema previše opcija. Kako donosi Goal.com izgledan kandidat za novog izbornika jest 61-godišnji Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, isti onaj koji je kratko bio Dinamov trener jer, između ostalog, živi blizu Dinamov stadiona, mogao bi u ruke dobiti i naš sportski ponos. Čačić trenutno opet vodi 'mali Dinamo', momčad Lokomotive, a kroz karijeru može se pohvaliti dvostrukom krunom u Dinamu, kao i slovenskim Kupom kojeg je osvojio dok je trenirao Maribor. I da, dok je pomoćni trener Libije osvojio je broncu na MI u Almeriji 2005. godine. Prošle je sezone spasio Slaven Belupo od ispadanja iz 1. HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener 'ograničenog dometa'

Dosad je, dakle, bio trener "ograničenog dometa". No, eto, netko je procijenio da bi Čačić mogao biti taj, izbornik hrvatskih nogometaša. Takva kombinacija vjerojatno niti samom Čačiću, inače simpatičnom i uglađenom gospodinu, nije pala na pamet. Sportska javnost se čudi, a mi možemo samo poželjeti:

Vatreni, sretno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo