Izbornik nije razočaran

NEPROBOJNI BLOK: “Nismo zabili i moramo živjeti s time”

Nije izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač djelovao previše razočarano iako su njegovi nogometaši na gostovanju kod autsajdera Azerbajdžana uspjeli osvojiti samo bod (0:0).

U sedmoj utakmici u sklopu skupine H kvalifikacija za Euro naša je reprezentacija dominirala, ali azerbajdžanski izbornik Robert Prosinečki je čvrstom obranom uspio kreirati iznenađenje.

“Bili smo dominantni, ali nismo zabili gol koji smo morali i sada moramo s time živjeti. Imali smo prilika, pa i gredu. Protiv Norveške u Zagrebu nam je, primjerice, ušlo sve što smo pokušali. Azerbajdžan se cijelo vrijeme branio, a takav blok nije jednostavno probiti. Momci su se trudili od prve minute, nadam se da ćemo ih uspjeti podići da odigraju pravu utakmicu u nedjelju u Oslu”, rekao je Kovač za HTV.

“Modrić se potrošio”

Objasnio je potom i zašto je umjesto dosadašnjeg startera Marcela Brozovića od prve minute igrao Milan Badelj, te zašto je u 71. minuti izvadio Luku Modrića iz igre.

“Brozović nije počeo jer je dobio udarac u skočni zglob. Htjeli smo ga poštedjeti, ali ubacio sam ga jer je bilo potrebno. Modrića sam izvadio jer se dosta potrošio, a očekuje nas utakmica u Norveškoj.”

“Pjaca zna iza špice”

Marko Pjaca je igrao od prve minute, ali ne na krilu kao u Dinamu, već iza Marija Mandžukića.

“Pjaca zna igrati iza špice, odnosno kao neka plutajuća špica. To je igrao kod mene u mladoj reprezentaciji. Tražio sam da ulazi iza suparnikovih linija i dobro je to radio”, zaključio je Kovač.

HTV/Sportski.net

Povratak na Net.hr