NIJE DOBRO NI KADA SLAVE / Osijek slavio nakon kiksa protiv Belupa, ali i dalje traje nezadovoljstvo: 'To je sramota, u drugim klubovima toga nema!'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osijek je preokretom slavio protiv Hrvatskog dragovoljca na stadionu u Kranjčevićevoj, čime su zadržali drugo mjesto na ljestvici

7.2.2022.
20:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon kiksa i poraza od Slaven Belupa u Gradskom vrtu, Osijek je svladao Hrvatski dragovoljac u Zagrebu s 3:1.

Dobra vijest za Osijek i njegove navijače je dobar početak Mije Caktaša koji je u obje utakmice postigao po pogodak, ali Kohorta očito nije zadovoljna trenutnim stanjem u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO KAŽU NA OVO? /

HNS objavio analizu suđenja proteklog kola: Sudac 'pogurao' Osijek, griješili i u pobjedi Dinama

Image
ŠTO KAŽU NA OVO? /

HNS objavio analizu suđenja proteklog kola: Sudac 'pogurao' Osijek, griješili i u pobjedi Dinama

Iako su slavili protiv Dragovoljca, kraj utakmice nije bio u pobjedničkom tonu. 50-tak navijača Osijeka pratilo je susret na Kranjčevićevoj, no njima je jedna stvar smetala.

Nezadovoljni pojedinci

Navijači su, razočarani porazom od Slaven Belupa, vrijeđali igrače, koji su se pak uvrijedili pa na kraju susreta nisu pozdravili najvjernije obožavatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Osijeka, Nenad Bjelica, komentirao je ponašanje navijača nakon susreta, čime je, čini se, samo dolio ulje na vatru.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

"Sramota je čuti vrijeđanje umjesto navijanja za naše igrače od strane par pojedinaca. Zašto se onda čudimo reakciji igrača? Ne bih ni ja pio kavu s nekime tko me vrijeđa i zahvaljivao mu na 'podršci'. Kod drugih klubova i njihovih navijača ne vidim takvo ponašanje, pogotovo kada smo u povijesnoj situaciji za Osijek", rekao je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam zašto su frustrirani i što ih tjera da dođu na utakmicu i vrijeđaju igrače. Apsolutno sam uz svoje igrače, ni ja ne bih pokazao poštovanje nekome tko isto ne pokaže meni. To je samopoštovanje. Takva podrška nam nije potrebna. Kada se borimo protiv jačih od nas, ne treba nam, na neki način, unutarnji neprijatelj. Ovo nisam nikada doživio ni u jednoj držati u kojoj sam igrao i trenirao. To se ne smije tolerirati."

Javili se navijači

Cijelu, prilično neugodnu situaciju, komentirali su i navijači, točnije klub navijača Osijeka. Svojim su komentarom pokušali 'primiriti' situaciju u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači, stručni stožer, navijači: 'ajmo svi skupa napraviti korak-dva unazad i smiriti se. Atmosfera među navijačima mora biti uvijek okrenuta bodrenju. Svi imamo isti cilj. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Uvredama nema mjesta, nigdje i nikako. Ali, kritika za lošu igru i nezalaganje mora biti moguća. Nije u redu da pojedinci svoje frustracije iskazuju uvredama. Nije u redu da zbog nekoliko uvreda ostatak navijača ne dobije pozdrav. Bez sinergije, bez guranja u istom smjeru, nećemo stići tamo gdje želimo. Stoga - samo podrška i vidimo se na istoku! SAMO OSIJEK!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se tijekom siječnja radilo na pojačavanju momčadi te su stigli Petković, Leovac i Caktaš, te usprkos dobrom rezultatu i sjajnoj poziciji na tablici, dojam je da u Osijeku ne cvate cvijeće. Bjelica je svojom žustrom reakcijom samo razbuktao plamen, koji će pokušati primiriti novim pobjedama, ali i boljim predstavama na terenu.

Osijek je trenutno drugi na ljestvici iza Dinama, od kojeg imaju utakmicu više. Dinamo je prvi s 46 bodova, dok Osijek ima tri manje, kao i treća Rijeka. Prati ih Hajduk s 41 bodom, ali također utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo