'Nemam ja ništa protiv Hajduka i Dinama, ali...'

Iako neće drvljem i kamenjem po vladajućoj garnituri u HNS-u, Nenad Gračan (50) je za promjene.

16.3.2012.
8:30
VOYO logo

Nakon faze u kojoj je bio jedan od vodećih trenera hrvatske nogometne lige, Nenad Gračan trenutno ne radi nigdje. Čini se kako se potpuno povukao s hrvatske nogometne scene.

"Nisam, odmaram se malo od nogometa. Odgovara mi biti malo izvan tog svakodnevnog nogometnog ritma. Desetak godina radio sam intenzivno i bez prestanka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja iskustva s hrvatskim nogometom nisu mu bila po guštu.

"Kod nas se stalno morate boriti s vjetrenjačama. I ja sam s Rijekom visoko poletio pa dobio po ušima. Nakon borbe s Dinamom, Hajdukom i one utakmice s Rijekom u Vinkovcima nakon koje su se neki suci oprostili, dođe kriza, zasićenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promatra Neno uoči velikog derbija trenutna zbivanja u hrvatskom nogometu.

"Valjda mora doći do novog sustava vrijednosti. Znam na što mislite, no ne želim razgovarati o tim stvarima. Nogomet se mora postaviti na prave temelje. Da vam i prije samog prvenstva odmah ne presude nekakvi lobiji. Nadam se da Dinamo ili Hajduk neće tako lako dolaziti do naslova prvaka kao što je to bilo dosad. Da se razumijemo, nemam ja ništa ni protiv Hajduka i Dinama, no neka se naslovi osvajaju pošteno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li Vlatko Marković otići?

"Sigurno je da nam treba novi zamah. Bez obzira na sve bilo je i dobrih stvari koje je ova vlada napravila. No, za klubove nisu napravili ništa. To je i više nego očito."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kolika je krivnja Zdravka Mamića?

"Ne bih ja to tako rekao. Jasno je da Zdravko Mamić ima određenu moć, ali ne možete mu zamjeriti jer on želi samo najbolje Dinamu. Uostalom iza njega stoje rezultati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god da dođe, morat će početi sustavno i temeljito rješavati probleme. Ništa ne dolazi preko noći. Važno je da shvate kako se stvari moraju mijenjati iz temelja i da treba krenuti od ustroja klubova, omladinskih škola i sličnih stvari", zaključio je Gračan.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo