NEMA SPAVANJA, U LOS ANGELESU IGRA HRVATSKA: / Čekaju nas Vatreni protiv Meksika, a Rijeka dolazi na slavljenički derbi u Maksimir

Image
Foto: AFP/PIXSELLL

Spušteni su zastori na Lige petice, ali ovog vikenda čekaju nas dva velika nogometna okršaja.

27.5.2017.
8:00
AFP/PIXSELLL
VOYO logo

subota

Prva HNL, 36. kolo: Dinamo - Rijeka (19 sati)

U subotu se na Maksimiru, u posljednjem, 36. kolu 1. HNL igra derbi, trebala je to biti utakmica u kojoj će Dinamo i Rijeka u međusobnom obračunu odlučiti o naslovu prvaka. No, odlična Kekova momčad sve je riješila još prošlog vikenda, kad je pobjedom protiv Cibalije na Rujevici zadržala pet nedostižnih bodova pred Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani dolaze u Zagreb slaviti, Maksimir će biti obojan u boje kluba s Kvarnera, a gosti će primiti pehar za prvi, povijesni naslov prvaka.

Subotnji derbi je i uvertira za finale Kupa koji će Dinamo i Rijeka igrati u srijedu, 31. svibnja, u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

nedjelja

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Meksiko (02:00)

U noći sa subote na nedjelju, hrvatska nogometna reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu. Dvoboj je to kojemu se vesele iseljeničke zajednice u Kaliforniji. Izbornik Ante Čačić će na stadionu Colisem predstaviti "šareni sastav" s igračima mahom iz Prve HNL, bez najvećih zvijezda Vatrenih koje će se priključiti nakon ovog "izleta" za kvalifikacijski dvoboj 11. lipnja protiv Islanda. Za tu utakmicu, izbornik će priključiti samo četvoricu igrača koji će nastupiti u Los Angelesu, to su Lovre Kalinić, Tin Jedvaj, Duje Čop i Ivan Santini. Inače, Meksiko je momčad koja je dosad na velikim natjecanjima dva puta pobijedila Hrvatsku, bilo je to na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji (1:0) te 2014. godine u Brazilu (3:1). Nismo Meksikance zapamtili po dobrome, jer su Vatreni dva puta ispali u skupini kad su igrali protiv sastava 'El Tri'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1: VN Monaca (14:00)

U nedjelju se vozi najglamuroznija utrka Formule 1, Velika nagrada Monaca. Dosadašnji tijek sezone potvrdio je veliku izjednačenost vozača Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela koji u ukupnom poretku vodi za tek šest bodova (104-98). Izjednačene su i momčadi Ferrari i Mercedes, potonji ima osam bodova više (161-153), a novi okršaj trebali bismo gledati na uskim ulicama Kneževine.

Ferrari je posljednji put tu slavio prije 16 godina, još dok je za volanom "propetog konjića" vozio legendarni, danas nažalost unesrećeni, Michael Schumacher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton ima dvije pobjede na VN Monaca (2008., 2016.), dok je trenutno vodeći vozač u poretku Vettel slavio na ulicama Monte Carla 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

košarka, doigravanje PH (4. utakmica): Cedevita - Cibona (20:00)

U nedjelju bismo mogli dobiti hrvatskog prvaka u košarci, Cibona ima meč loptu za naslov u seriji koja se igra na tri pobjede. Ovogodišnje finale doigravanja potvrdilo se, za razliku od prošlih godina kad je Cedevita lakoćom osvajala naslov, kao vrlo neizvjesno. Trebalo bi tako biti i u nedjelju, u "dvojci" Doma sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo