NEKOĆ VELIKI L'IMPERATORE JE HOSPITALIZIRAN: / Bivši brazilski as završio u bolnici

Image
Foto: AFP

Adriano je nekoć bio velika zvijezda svjetskog nogometa, igrač kojem se divio i Zlatan Ibrahimović

30.3.2018.
8:54
AFP
VOYO logo

Nekadašnji napadač brazilske nogometne reprezentacije i niza talijanskih klubova (Inter, Roma, Fiorentina, Parma) Adriano zaprimljen je u jednu privatnu bolnicu u Rio de Janeiru. Ipak, da situacija i nije tako dramatična potvrdio je sam bivši igrač kazavši da je u pitanju infekcija rane na ruci koju je zadobio porezavši se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adriano Leite Ribeiro u nogometnoj je svijetu bio poznat kao L’Imperatore (car) i danas je jedan od rijetkih bivših nogometaša za koje i samodopadni Zlatan Ibrahimović tvrdi da mu se divio. Prognozirala mu se karijera velikana, no svoj potencijal nikad do kraja nije ispunio boreći se s depresijom nakon smrti oca, potom i alkoholom pod čijim je utjecajem znao i dolaziti na treninge.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Inter Milan's forward Zlatan Ibrahimovic (C) jubilates with teamates Adriano (R) and Santiago Solari after scoring against Palermo during Italian serie A football match at Palermo's Renzo Barbera Stadium, 26 November 2006. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Alkohol i partijanja mu uništili karijeru

Posljednjih se mjeseci 36-godišnjak pokušavao vratiti na travnjake, a najave su bile da će se to dogoditi u Flamengu, klubu u kojem je započeo karijeru 2000. godine. Uspije li u naumu bit će mu to treći povratak nakon što je nogomet napustio 2012. i nakon dvogodišnje pauze potpisao je ugovor za Atletico Paranaense. Odigrao je tada samo jednu utakmicu i potom pauzirao još dvije godine. U siječnju 2016. je potpisao ugovor za Miami United, ali nije odigrao niti jednu službenu utakmicu za taj klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu prema samouništenju provodio se po favelama, slikao s pištoljima i kalašnjikovima. Družio se sa članovima jedne od najopasnijih brazilskih kriminalnih organizacija “Commando Vermelho”. Brazilski mediji su objavili kako im je Adriano plaćao za zaštitu. Svemu tome, barem je tako izgledalo, stigao je kraj nakon što je najavio povratak na travnjake ustvrdivši da je stiglo vrijeme za nastavak njegove karijere okončane u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo