LEGENDA DINAMA

NEKAD JE IGRAO ZA VATRENE, A DANAS KAŽE: ‘Bit će teško, ali očekujem da će Kosovo pobijediti Hrvatsku’

Nekadašnjem miljeniku navijača Dinama Kujtimu Shali (52) neće biti lako u četvrtak kada se u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Kosovo u Skadru suprotstavi Hrvatskoj.

Rođeni Kosovar Shala igrao je za Dinamo od 1989. do 1991. godine, a 1990. se odazvao na poziv Dražana Jerkovića i zaigrao za hrvatsku reprezentaciju u njezinoj prvoj utakmici protiv SAD-a. Danas Shala živi u Njemačkoj, ali jednim okom prati zbivanja oko ‘njegovih’ reprezentacija.

HRVATSKA STIGLA U ALBANIJU: Ante Čačić progovorio o problematici koja zanima čitavu naciju

‘Da su me i pozvali, ne bih išao’

“Iako će biti teško, očekujem pobjedu Kosova. Naginjem Kosovu jer ipak sam tamo rođen. Ali nije sramota izgubiti od hrvatske reprezentacije”, rekao je Shala u intervjuu za makedonski dnevnik na albanskom jeziku Lajm.

Dodao je kako za utakmicu u Skadru nije dobio poziv ni od hrvatskog ni od kosovskog nacionalnog saveza.

“Da su me Kosovari i pozvali, ne bih išao. Oni najbolje znaju zašto. Da me HNS pozvao, bio bih počašćen, ali također ne bih putovao u Skadar jer imam obiteljskih obveza u Mannheimu”, pojasnio je nekadašnji veznjak.

Ljutit zbog sina

Otkrio je na kraju i otkud tolika ljutnja prema kosovskim nogometnim čelnicima.

“Iskreno, jako sam ljut na Kosovski nogometni savez zbog svoga sina Andisa koji nije pozvan čak ni za prijateljsku utakmicu i to samo zbog mene. A ispunjava sve kriterije”, zaključio je Shala čiji sin je napadač njemačkog niželigaša Babelsberga.

Povratak na Net.hr