'NE VRAĆAJTE SE KUĆI': / Kolumbijci reakcijama na poraz podsjetili na Escobara 1994.

Image
Foto: AFP

Kolumbija je poražena u osmini finala Svjetskog prvenstva nakon dramatične utakmice s Engleskom

4.7.2018.
10:22
AFP
VOYO logo

Kolumbijska nogometna reprezentacija i na ovom Svjetskom prvenstvu nije do kraja pokazala raskoš svog talenta. Prije četiri godine, Kolumbijci su došli do četvrtfinala na leđima sjajnog Jamesa Rodrigueza, iako su oduševili igrom te se očekivalo i više od njih. Ovoga puta, pali su na stepenici ispod, nisu posebice plijenili igrom, a Rodriguez je većinu turnira proveo na klupi ili tribini, nedovoljno zdrav i fizički spreman da pomogne svojim suigračima.

'Ne vraćajte se kući'

Nakon ispadanja Kolumbije od Engleske, određeni pojedinci na društvenim mrežama odlučili su rekreirati duh 1994. i prijetiti smrću igračima Kolumbije koji su promašili jedanaesterac (Uribe i Bacca). "Ne vraćajte se kući, mrtvi ste, bolje je da se sami ubijete", bio je jedan od jezivih komentara. Podsjetimo, Kolumbija je na Svjetskom prvenstvu 1994. doživjela debakl, kada je s talentiranom momčadi ispala u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragičar je bio i Andres Escobar

Jedan od tragičara bio je i Andres Escobar, stoper koji je u porazu protiv SAD-a postigao i autogol. Escobar je, nakon povratka u Kolumbiju, upucan u svom rodnom gradu Medellinu, a postoje i apokrifne priče kako je ubojica uzvikivao "gol!" prilikom svakog hica, te da je ubojstvo bila reakcija na Escobarovu pogrešku protiv SAD-a. Kolumbijski imidž među nogometnim nacijama tada je doživio teški udarac, a izgleda da čak i više od dvadeset godina kasnije postoje slične tendencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo