KEK VIŠE NIJE TRENER RIJEKE: / Nakon poraza od Gorice dao ostavku; 'Najodgovorniji sam, čuo sam se s Miškovićem i odlazim'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U utakmici 10. kola Prve HNL u Velikoj Gorici su nogometaši Gorice pobijedili Rijeku s 2-1, a nakon toga je trener Rijeke Matjaž Kek dao ostavku

6.10.2018.
17:01
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Matjaž Kek više nije trener HNK Rijeke nakon što je dao otkaz odmah poslije poraza u 10. kolu HNL-a od Gorice (1-2), čime je riječki klub već šest utakmica zaredom bez prvenstvene pobjede.

"Nakon utakmice sam se čuo s predsjednikom kluba Damirom Miškovićem i od ovoga trenutka ja više nisam trener Rijeke. Osjećam se odgovornim za rezultate i potrebne su promjene. Rijeka će uvijek ostati moj klub i hvala svima na podršci", kazao je 57-godišnji Slovenac na konferenciji za novinare u Velikoj Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupi Rijeke od 2013.

Kek je u Rijeci od veljače 2013. godine, a lani je produžio ugovor do lipnja 2020. godine. Ostat će upamćen kao trener koji je Rijeci prije dvije godine donio prvi naslov prvaka, a ima i dva osvojena trofeja u nacionalnom Kupu.

Image
[VIDEO] BLISKI SUSRET ARMADE I KEKA NAKON NJEGOVE OSTAVKE: /

'Oni nek idu ća, a ne ti. Stavi juniore'

Image
[VIDEO] BLISKI SUSRET ARMADE I KEKA NAKON NJEGOVE OSTAVKE: /

'Oni nek idu ća, a ne ti. Stavi juniore'

No, ove sezone Rijeka je u prvenstvu tek na petom mjestu, s tri pobjede, pet remija i dva poraza, dok su u kvalifikacijama za grupni dio Europske lige neočekivano ispali od norveškog Sarpsborga. Kek je u karijeri vodio Maribor i saudijski Al Ittihad, dok je kao izbornik vodio Sloveniju u premijernom nastupu na SP-u 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani vodili pa izgubili preokretom

Riječani su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je kontakt Špičića i Gorgona sudac Jović okarakterizirao kaznenim udarcem, iz kojeg je rutinirano zabio Jakov Puljić. U 54. minuti Gorica je izjednačila preko Lukasza Zwolinskog, koji je stigao prvi do lopte nakon što je udarac Mohammeda kratko odbio vratar Sluga. Bio je to Poljakov sedmi gol u prvenstvu. U 80. minuti Nigerijac Believe Atiewen pogađa iz blizine za potpuni preokret Velikogoričana.

U 84. minuti sudac Jović svira i drugi kazneni udarac za Rijeku, a opet je krivac bio Špičić koji je srušio Čolaka. I opet je penal pucao Puljić, no ovaj put vratar domaćina Kahlina je obranio njegov udarac i sačuvao pobjedu Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo