TOPLE I HLADNE KUGLICE

SEPP BLATTER ŠOKIRAO SVIJET: ‘Vidio sam kako namještaju ždrijeb, objasnit ću vam kako to točno rade’

Osramoćeni i iz nogometa na šest godina udaljen bivši predsjednik Međunarodne nogometne federacije (Fifa) priznao je u razgovoru za argentinski La Nacion kako postoji mogućnost da Europska nogometna federacija (Uefa) namješta ždrijeb. Jasno, dodao je Sepp Blatter, da se takvo što nikad nije dogodilo u Fifi.

Način namještanja utakmica u europskim natjecanjima, tvrdi Blatter, odrađivao se ‘toplim i hladnim kuglicama’ u vrijeme dok je na čelu te organizacije bio jednako osramoćeni Michel Platini.

“Naravno da je ždrijeb moguće namjestiti. To se ne događa u Fifi, ali svjedočio sam namještenim ždrijebovima u Europi. To je izvedivo, no nije se događalo dok sam ja nadgledao situaciju”, tvrdi Blatter u razgovoru koji prenosi španjolski As i potanko objašnjava kako se ždrijeb namješta:

namjec5a1tanje-kuglica

“Prije izvlačenja se kuglice stave u hladnjak i samo je najmanji dodir potreban da razlikujete jesu li one tople ili hladne. Samo njihovim dodirivanjem točno znate što imate.”

Na ovakav način nepoštenog dirigiranja ždrijebom sumnjalo se i ranije, no kada o svemu svjedoči nekoć najmoćniji čovjek nogometnog svijeta cijela priča podiže se na višu razinu.

Povratak na Net.hr