šukerov odgovor mostu / Naravno da HNS-u optužnice ništa ne znače: 'Poštujemo presumpciju nevinosti'

Image

HNS je odgovorio na stavove saborskih zastupnika Mosta koji su pozvali glavnog tajnika HNS-a Damira Vrbanovića na podnošenje ostavke

1.12.2016.
17:42
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez (HNS) odgovorio je na stavove saborskih zastupnika Mosta nezavisnih lista, koji su na konferenciji za medije održanoj u četvrtak pozvali glavnog tajnika HNS-a Damira Vrbanovića na podnošenje ostavke zbog sudskog postupka koji se vodi protiv njega i braće Mamić, a u priopćenju za medije krovna nogometna organizacija ističe da "poštuje presumpciju nevinosti".

"Za razliku od saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od osnovnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. Kako Hrvatska kao moderna europska država vjeruje da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, Hrvatski nogometni savez prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje. Smatramo da je minimum građanske pristojnosti i poznavanja prava da se u bilo kojem postupku pričeka pravomoćna presuda prije nego što se indirektno osuđuje bilo koja osoba", stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza objavljenom na njegovom službenom internetskom portalu (hns-cff.hr). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadalje, žao nam je što se saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev pridružio sve dužoj listi javnih osoba koje bez argumenata i poznavanja materije govore o primjeni Zakona o sportu. Ponavljamo i po stoti puta, Hrvatski nogometni savez poštuje Zakon o sportu i nitko nije dao i jedan argument koji bi osporio tu tvrdnju", navodi se dalje u priopćenju HNS-a te zaključuje:

"Podržavamo stav Mosta nezavisnih lista kako će se zalagati za provedbu aktualnog Zakona, no bilo bi dobro da se pojedinci bolje upoznaju s odredbama Zakona o sportu, kao i konceptom presumpcije nevinosti koji je među osnovnim načelima svake demokratski uređene zemlje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo